Figyelmeztető üzenet

Az űrlap le van zárva, ezért nem lehet kitölteni.

II. BGK Ipari és Szakmai Nap

2018. június 05. (kedd) 10:00 - 15:00 óra

ÓE BGK 1081 Budapest, Népszínház utca 8. II. emelet 252-es „Bánki Donát terem”

A Ipari és Szakmai Napon való részvétel előzetes regisztrációval ingyenes!

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar kiemelt feladatának tartja a felsőfokú utánpótlás biztosítása érdekében a műszaki képzési területek fejlesztését, melynek megvalósítása érdekében minél szélesebb körű együttműködést kíván kialakítani az ipari és szakmai céges partnerek képviselőivel.

Az „Ipari – Szakmai Nap” megrendezésének alapvető célja, hogy az együttműködő Felek elméleti és gyakorlati tudásbázisukat, kapcsolatrendszerüket közös szakmai céljaik érdekében együttesen mozgósítsák és ezen keresztül a kiemelt képzési területeken a Kar akadémiai tudásának és a Partnerek üzleti tapasztalatainak ötvözésével emeljék a magyarországi oktatás és kutatás színvonalát. A célokat közös oktatási programok szervezésével, szakmai gyakorlóhelyek biztosítására irányuló együttműködési keretek kialakításával, kiemelkedő tehetségek gondozásával kívánják megvalósítani. Ezekkel a lépésekkel szeretnénk a Kar életében az ipari jelenlétet és beágyazottságot növelni, hallgatóink számára pedig a valós ipari környezethez történő szocializálódást és a problémákkal történő szembesülés, illetve megoldások lehetőségét testközelbe hozni. Az elmúlt hónapokban felmértük és egy egységes adatbázisba rendszereztük a Kar ipari, céges szakmai partnereit. A beérkezett adatok feldolgozása alapján látható, hogy rendkívül komoly potenciálokkal rendelkezik a Kar.

Az „Ipari és Szakmai Nap” hagyományteremtő jelleggel évente kerül megrendezésre a tanév végén. Az időpont választása nem véletlen, hiszen egy tanév lezárásához kötődik, ami lehetővé teszi az elért munkatársi és hallgatói eredményeink bemutatását, de egyben lehetőséget biztosít a következő tanévre vonatkozó felkészülésre, az együttműködés elemeinek a felvázolására, illetve a lezárt tanévben biztosított támogatások megköszönésére.

PROGRAM

10:00 -10:10 óra Megnyitó,
  Balogh József dékáni titkárságvezető, ÓE BGK
 
10:10 - 10:25 óra „Óbudai Egyetem az ipar és az oktatás szolgálatában”
  Prof. Dr. Réger Mihály rektor, ÓE
 
10:25 - 10:40 óra „Bánki Kar bemutatása. Ipari kapcsolatok fontossága a XXI. század mérnökképzésében”
  Prof. Dr. Rajnai Zoltán dékán, ÓE BGK
 
10:40 - 11:00 óra „Bemutatkozik a BGK Hallgatói Önkormányzata és a TopiWork Iskolaszövetkezet”
  Trunk Dániel HÖK elnök és Halászi Zoltán Iskolaszövetkezet elnök
 
11:00 – 11:30 óra Kávészünet
11:30 - 12:45 óra Kutatási és tehetséggondozási projektek, illetve hallgatói sikerek bemutatása (Ipari CT mérőberendezés, Koordináta mérőlabor, Gépműhely, Járművek, drón , tésztahíd, stb.)
12:45 - 13:00 óra Tájékoztató, a „Projektmunka tantárgy” bevezetéséről„
  Dr. Drégelyi-Kiss Ágota kutatási dékánhelyettes, ÓE BGK
 
13:00 – 13:15 óra Tájékoztató, az „Ipar - Innováció - Egyetem – BGK (IIE-BGK)” Workshop és Szakmai Nap programsorozatról
  Balogh József dékáni titkárságvezető, ÓE BGK
 
13:15 – 13:45 óra Interaktív konzultáció
  Balogh József dékáni titkárságvezető, ÓE BGK
 
13:45 – 14:00 óra Zárszó
  Prof. Dr. Rajnai Zoltán dékán, ÓE BGK
 
14:00 - 15:00 óra  Állófogadás

REGISZTRÁCIÓ

*A csillaggal jelzett adatok megadása kötelező!