September 2020

Sep
22

Még nem késő csatlakozni! Verseny az egészségért! programsorozat

Kedves Hallgató!

A tanévvel együtt indult útjára az Óbudai Egyetem és a VEKOP-7.2.2-17-2017-00001 azonosítószámú projekt keretében létrehozott Óbudai Egészségfejlesztési Iroda (EFI) közös szervezésében a "Verseny az egészségért!" programsorozat, melyben a karok mérik össze aktivitásukat.

A járványhelyzetre való tekintettel, a küzdelem az online térben zajlik. A szorgalmi időszak első 5 hetében, hetente 2 rövid videóval jelentkeznek az EFI csapat tagjai. Többek között szó lesz a halogatásról, időmenedzsmentről, arról, hogy hogyan mozgassátok át a bokátokat, hogy bírjátok az esti bulit és még sok más izgalmas témáról.

A két legújabb videót alább tekinthetitek meg:

https://docs.google.com/forms/d/1g8Q8CFM2PrsjmSkxjTWwXiYQgGABuLIyc4MRilp...

https://docs.google.com/forms/d/13_XvGoh3fLIDuSYxiVbcjUuHLhwex3zlhYoCS66...

Sep
17

Würth Ösztöndíj 2020!

Sep
11

Novemberben ismét ICCECIP konferencia! Ezúttal online formában!

A tavaly nemzetközi körökben is nagy sikert aratott konferencia után, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat részeként megrendezi az ICCECIP 2020 – International Conference on Central European Critical Infrastructure Protection / Közép-európai Kritikus Infrastruktúra Védelem Nemzetközi Konferenciát. A jelenlegi helyzet miatt az esemény online formában kerül megtartásra. 

A 2020. évi pandémia új biztonsági kihívásokat hozott a kritikus infrastruktúra védelemben és a biztonságtudomány területén is. A tapasztalatok, kutatási és megoldási eredmények mindenki számára kiemelt fontossággal bírnak. Az idei konferencia új jelmondata “Pandémia kihívás a kritikus infrastruktúra védelemben”. Kiemelt cél, hogy megmutassuk térségünk egységét ebben a krízishelyzetben is, teret adva a tapasztalt és a fiatal kutatók, PhD hallgatók számára, hogy megosszák egymással legújabb eredményeiket.
A térség azonos történelmi és kulturális múltja, az elmúlt évszázadok során bejárt közös fejlődési út, valamint a pandémia alatti együttműködés is összekapcsolja országainkat és megalapozzák a jövőbeni közös célokat.

A konferencia weboldala: https://bgk.uni-obuda.hu/iccecip/

Alább pedig megtalálható és letölthető az esemény tájékoztató dokumentuma:

Sep
4

SzaFARi 2020 online konferencia felhívás

A Magyar Fuzzy Társaság és az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara online konferenciát tart 2020. szeptember 25-én Szimpózium a Fuzzy Alapú Mérnöki Rendszerekről (SzaFARi 2020) címmel.

A fuzzy alapú rendszerek méltán népszerűek a mérnöki feladatok megoldásában, hiszen képesek intelligens rendszert létrehozva hatékony megoldást nyújtanak komplex, illetve optimalizálási problémák esetén. Képesek nehezen számszerűsíthető adatokkal dolgozni és kezelni az adatokban, valamint a kiértékelésben rejlő bizonytalanságot, pontatlanságot, szubjektivitást.
A szimpózium célja alkalmat adni a hallgatók fuzzy következtetési rendszerekhez kapcsolódó projektmunkáinak bemutatására. A megvalósított feladatok sokfélesége lehetőséget ad a fuzzy megközelítés mélyebb megismerésére, sokszínűségének bemutatására.

A vírushelyzetre való tekintettel a konferenciát online formában tartjuk meg. Ennek részleteiről a résztvevők később kapnak tájékoztatást.

Regisztráció az esemény honlapján >>