November 2020

Nov
27

Elindult az idei Kutatók Éjszakája

Ahogyan minden évben, most is sok érdekességgel készültünk a tudományok iránt érdeklődők számára. Sajnos a vírushelyzet miatt személyesen nincs lehetőségünk megtartani a Kutatók Éjszakáját, de online formában találkozhattok oktatóinkkal és hallgatóinkkal - nézzétek meg a Kar YouTube csatornájára feltöltött színes és érdekes előadásokat, melyek során több műhelyből és laborból jelentkezünk, és érdekesebbnél érdekesebb témákkal várunk benneteket! Tartsatok velünk!

http://bgk.uni-obuda.hu/hu/kutatok-ejszakaja/2020

A fenti webcímen a bal oldali menüpontból tudjátok kiválasztani, mely előadást szeretnétek megnézni, illetve a További érdekességek menü tartalmazza azon kisfilmjeinket, melyeket az Óbudai Egyetem központi Kutatók Éjszakája oldalára töltöttünk fel. Az összes videót egy lejátszási listába is összerendeztük. Műsorainkhoz jó szórakozást kívánunk!

Ezen kívül az Egyetem központi Kutatók Éjszakája weboldalon is fellelhetők vagyunk a karok által készített sok-sok érdekes előadás között, kattintsatok erre is: http://uni-obuda.hu/KutEj_2020/

Nov
26

Elindult az online nyílt napunk

Rendhagyó nyílt napunk keretében a Bánki YouTube csatornáján tekinthetitek meg bemutatkozásunkat, valamint megismerhetitek képzéseinket, néhány érdekesebb laborunkat, hallgatói körünket, mint amilyen például a Formula Student sorozatban induló OUR Team is. Kérjük, nézzétek meg a lejátszási listában szereplő videóinkat, ha pedig további kérdéseitek merülnek fel, írjatok nekünk Messengeren, vagy e-mailben: dhatbgk.uni-obuda.hu.

Bemutatkozik a Bánki Kar - https://youtu.be/ouQRMIcGZZ8
OUR Team Formula Student csapat - https://youtu.be/_FyjKzr_ajo
Biometrikus labor - https://youtu.be/kvMqFXqbbDk
Robottechnika labor - https://youtu.be/JtCEnoQJr1A
Biogáz labor - https://youtu.be/0RYF22lSSJ0
Érdekességek a 3D nyomtatásról - https://youtu.be/ThZ3uh34WiA
Járműtechnika labor - https://youtu.be/0lF0ljKWe0c
Pneumobil csapat - https://youtu.be/oarr4GDiDPY

Nov
16

MOL Group nemzetközi, nőknek szóló ösztöndíj program!

JELENTKEZZ A GROWWW FEMALE ENGINEERS SCHOLARSHIP PROGRAMRA DECEMBER 15-IG!
MÁR PÁLYÁZHATSZ A MOL GROUP NEMZETKÖZI, NŐKNEK SZÓLÓ ÖSZTÖNDÍJ PROGRAMJÁRA

• Olyan egyetemi hallgatók jelentkezését várjuk a MOL Group nőknek szóló ösztöndíjprogramjára, akik a STEM (tudomány, technológia, mérnök, matematika) szakirányok valamelyikén tanulnak Magyarországon, Szlovákiában, Horvátországban, Lengyelországban, Ausztriában, Pakisztánban vagy Csehországban.
• A program nyertesei egy 3000 eurós ösztöndíjjal gazdagodnak, valamint lehetőséget kapnak arra, hogy megkezdjék karrierjüket a régió egyik legnagyobb energetikai vállalatánál.
A sikeres pályázók pedig betekintést nyerhetnek a MOL Group telephelyeire is.
• A pályázatra 2020. december 15-ig várjuk a jelentkezéseket.

A MOL Group 2020. november 2-án nyitotta meg a jelentkezést a GROWWW FEMALE ENGINEERS SCHOLARSHIP PROGRAM-ra, amely egy nemzetközi ösztöndíjprogram a STEM szakirányokon (tudomány, technológia, mérnök, matematika) hallgató nők számára. Az immáron negyedik éve megrendezett program célja olyan fiatal nők támogatása, akik karrierjüket a tudomány és a technológia területén képzelik el, valamint képesek alakítani az energiaipar jövőjét.

A programot jelenleg 7 országban, összesen 51 egyetemen indult el, a hallgatók pedig ezen a weboldalon jelentkezhetnek december 15-ig.
A három nyertes egy 3000 eurós ösztöndíjban részesül, lehetőségük nyílik jobban megismerni a vállalatot a MOL telephelyeinek látogatásával, valamint pályafutásuk megkezdéséhez állásajánlatot is kaphatnak a régió egyik vezető energetikai vállalatától.

 

Nov
13

Kiváló eredmények a tésztahíd-építő háziversenyen

2020. november 12-én lemértük és összetörtük a Bánki Tésztahíd-építő háziversenyre leadott szerkezeteket. Kiváló eredményeknek lehettünk szemtanúi, 278,2 kg és 320,1 kg teherbírású tartókat láthattunk. Sajnos a koronavírus terjedése közbeszólt, melynek okán rövidítenünk kellett a leadási határidőt, így sajnos több hallgatónknak nem volt lehetősége versenyezni. De ami késik, nem múlik! A következő háziversenyünket remélhetőleg már a megszokott körülmények között rendezhetjük meg, és ott várjuk szeretettel hallgatóinkat.
Gratulálunk Mátlé Rolandnak, Laky Norbertnek, Czigány Bencének és Nyisztor Péternek a szép eredményért! Tekintsék meg a versenyről készült kis videónkat.

Nov
4

Ujvári János diplomadíj-pályázat felhívás a 2020/21 tanév tavaszi félévében végzős hallgatók részére

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.

A pályamű írása közben a hallgatók megismerhetik a szellemitulajdon-védelem elméleti alapjait, és betekintést kaphatnak eszközrendszerének gazdasági és jogi jelentőségébe gyakorlati oldalról is. A hallgatók a pályázaton való részvétellel olyan tudáshoz jutnak, amit a későbbiekben a munkaerőpiacon kutatóként, mérnökként vagy bármilyen más hivatás keretében is hasznosítani tudnak.

A pályázók köre

A pályázaton azok a felsőfokú alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók vehetnek részt, akik a 2020-21. tanév tavaszi félévében fejezik be tanulmányaikat.

Nov
3

Egyeztető megbeszélésre került sor az Ybl és Bánki Karok között

Az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar és az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar vezetői egyeztető megbeszélést tartottak a BGK Tanácstermében a közös képzésekről, az aktuális feladatokról és a további együttműködési lehetőségekről.

A találkozón jelen volt az Ybl Kar részéről:

Prof. Dr. Anthony John Gall PhD mb. dékán
Dr. Katona János PhD mb. oktatási dékánhelyettes
Dr. Dombay Gábor PhD mb. tudományos dékánhelyettes
Prof. Dr. Kiss Gyula DLA mb. szakfejlesztési igazgató
Dr. Putnoki Zsuzsanna mb. dékáni hivatalvezető

A Bánki Kar részéről jelen volt:

prof. dr. Rajnai Zoltán dékán
dr. Ancza Erzsébet oktatási dékánhelyettes
dr. Horváth Richárd kutatási dékánhelyettes
Moharos István oktatási igazgató
Barta Andrea dékáni hivatalvezető