December 2020

Dec
31

Boldog Új Évet!

Dec
23

Karácsony 2020

Dec
10

Elindult Online Nyílt Napunk!

Elindult második online nyílt napunk, melynek keretében YouTube lejátszási listánkban tudjátok megtekinteni kisfilmes bemutatkozó összeállításunkat, továbbá ha kérdéseitek lennének képzéseinkről, bátran kérdezzetek munkatársainktól, hallgatóinktól az alábbi BBB (BigBlueButton) szobában  2020. december 10-én 10 és 11 óra között: http://bbb.banki.hu/b/hor-gt2-vfm. Regisztrációra nincs szükség, csupán egy nevet kell megadni a belépéshez!

Bemutatkozik a gépészmérnöki szak: https://youtu.be/m5k2gFniHl8
Bemutatkozik a biztonságtechnikai mérnöki szak: https://youtu.be/Qc36dH07RUs
Bemutatkozik a mechatronikai mérnöki szak: https://youtu.be/qWrcg1hw-UY
OUR Team Formula Student csapat: https://youtu.be/_FyjKzr_ajo
Biometrikus labor: https://youtu.be/kvMqFXqbbDk
Robottechnika labor: https://youtu.be/JtCEnoQJr1A
Biogáz labor: https://youtu.be/0RYF22lSSJ0
Járműtechnika labor: https://youtu.be/0lF0ljKWe0c
3D nyomtatás: https://youtu.be/ThZ3uh34WiA
Pneumobil hallgatói kör: https://youtu.be/oarr4GDiDPY

Dec
3

Karácsonyi cipősdoboz felhívás

Dec
1

ICCECIP 2020 nemzetközi tudományos konferencia

Idén második alkalommal rendeztük meg a Közép-európai Kritikus Infrastruktúra Védelmi nemzetközi tudományos konferenciát (ICCECIP 2020) november 16-án és 17-én. Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara ezzel az eseménnyel is kapcsolódott a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozathoz. A konferencia idei mottója a „Pandémia kihívásai a kritikus infrastruktúra védelemben” volt.

A rendezvényt a COVID helyzethez igazodva, online formában tartottuk, angol nyelven. A résztvevőket üdvözölte Prof. Dr. Rajnai Zoltán dékán, a konferencia tiszteletbeli elnöke, majd köszönetét fejezte ki Németh Szilárdnak, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának, miniszter-helyettesének a fővédnökség vállalásáért. Egyúttal megköszönte a konferencia tudományos és szakmai támogatását Prof. Dr. Maróth Miklósnak, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnökének és Prof. Dr. Kovács László dandártábornoknak a Magyar Honvédség Parancsnoksága kiber haderőszemlélőjének.

A rendezvény plenáris előadásokkal folytatódott. A szlovákiai, román, szerb és magyar előadókat követően, két szekcióban a kritikus infrastruktúrák fizikai védelméről, másik két szekcióban pedig a kritikus infrastruktúrák kiber védelméről tartottak összesen 16 előadást a kutatók és a doktoranduszok. A konferencia első napját Dr. Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Főiskola igazgatója, a konferencia társszervezője zárta.

A rendezvény második napja szintén plenáris előadásokkal kezdődött. Az izraeli, egyesült államokbeli és magyar résztvevők tudományos előadását a kritikus infrastruktúrák individuális és politikai biztonságának szekciója követte, 5 előadással. Az esemény végén Dr. Kovács Tünde Anna, az Óbudai Egyetem docense, a konferencia elnöke megköszönte a 3 földrész 11 országából érkezett 7 plenáris- és 21 szekció előadó részvételét az eseményen. Az elnök asszony egyúttal meghívta őket a konferenciasorozat harmadik rendezvényére, amelyet 2021 novemberében rendeznek meg, ICCECIP 2021 címmel.

Dr. Nyikes Zoltán
docens, az ICCECIP 2020 alelnöke