February 2021

Feb
27

Successes of Bánki’s students at SMART University Hackathon

Óbuda University announced a student competition in the interest of innovation and the improvement of quality of student services. The aim of the contention was that the student teams draw up solution models which can be implemented in practice about the following themes: developing online solutions supporting education: University 4.0, to lay out Digital Registrar’s Office and its services, developement of the enrollment program and create a platform for that.

Feb
27

Bánkis hallgatói sikerek a SMART Egyetem Hallgatói Hackathon versenyen

Az Óbudai Egyetem versenyt hirdetett a hallgatói szolgáltatások minőségének javítása érdekében. A megmérettetés célja az volt, hogy a részt vevő csapatok innovatív és gyakorlatban is implementálható megoldási modelleket dolgozzanak ki az Online oktatást támogató megoldások fejlesztése: University 4.0, a Digitális Tanulmányi Osztály megtervezése és szolgáltatásai, valamint a beiskolázási program és platform fejlesztése témakörök valamelyikében.

Feb
22

MATLAB – szuper szoftver tanuláshoz, kutatáshoz, oktatáshoz

Az Óbudai Egyetemen 2016 óta egyre több hallgató, kutató és oktató használja a MATLAB elevezésű, statisztikai és matematikai feladatok megoldására kifejlesztett szoftvert, amely kiemelkedő jelentőségű a tudományos, mérnöki és Big Data területeken.

A Campus-wide licenc segítségével az Egyetem valamennyi hallgatója, oktatója és kutatója jogtisztán, egyetemi vagy akár saját számítógépen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket és a hozzá kapcsolódó toolboxokat. A program 13 tudományos területet fed le.

Annak érdekében, hogy ezt a lehetőséget maximálisan kihasználhassa mindenki a kutatásban, tanulásban, illetve szakdolgozat készítésekor, a MathWorks vállalat hazai képviselete online konferencia keretében mutatja be a MATLAB programcsomagot március 4-én. Az érdeklődők többek közt az alábbi kérdésekre kaphatnak válaszokat: Miért fontos a MATLAB termékcsalád az oktatásban? Miért választják az oktatók? Hogyan segíti a hallgatókat a tanulásban? Milyen előnyökkel jár a használata? Hogyan befolyásolja a végzős hallgatók és az egyetemi kutatási illetve fejlesztési projektek sikerességét?

Az online tájékoztatón történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az esemény időpontja: 2021. március 4.

  • Oktatóknak szóló előadások: 9:00 - 11:30

Program és regisztráció: https://gamaxlabsol.com/matlab-campus-license-bemutato-delelotti-eloadas/

  • Hallgatóknak szóló előadás (angol nyelven): 13:00 - 14:00

Program és regisztráció: https://gamaxlabsol.com/matlab-campus-license-bemutato-delutani-eloadas/

Feb
19

„Digitális oktatás módszertani támogatása” workshop felhívás

Tisztelt Kollégák!

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00099 projekt keretében lehetőségünk nyílik online formában digitális oktatásmódszertani workshopok megrendezésére. Minden érdeklődő kollégát tisztelettel hívunk és szeretettel várunk a szakmai programsorozatra, amely a kutatási feladataink teljesítése mellett mindenki számára lehetőséget nyújt a digitális oktatási tapasztalatok megosztására, kérdések megvitatására és további kutatási és fejlesztési célok megfogalmazására.

Részvételi szándékukat kérjük, hogy a https://bgk.uni-obuda.hu/hu/digitalis-oktatas-modszertani-tamogatasa-workshop címen elérhető regisztrációs űrlapon jelezzék. Az egyes témakörökre külön-külön lehet jelentkezni.

A workshopok témái:

A workshopok helye: A műhelymunkákat online formában valósítjuk meg. Csoportonként maximum 20 fő tud részt venni az egyes műhelyekben. A jelentkezéseket a regisztráció sorrendjében rögzítjük. Az egyes workshop témákhoz tartozó bejelentkezési linket a regisztráció lezárását követően március 8-án küldjük meg a résztvevőknek.

Kapcsolattartó: Dr. Jókai Erika e-mail: jokai.erikaatbgk.uni-obuda.hu

Feb
16

Tájékoztató oklevél átvételéről

Tisztelt Végzett Hallgatónk!

Gratulálunk tanulmányai sikeres befejezéséhez.
A jelenlegi vírushelyzet miatt sajnos hagyományos diplomaátadó ünnepségünket sem tudjuk megrendezni.

Az oklevelek és igazolások átvételével kapcsolatos pontos információkat a Neptun rendszerben küldjük hamarosan, kérem, figyelje az erre vonatkozó értesítést.
Az átvételre biztosan a Népszínház utcai épület erre kijelölt helyiségében kerül sor, a megfelelő egészségügyi biztonsági előírások betartásával.
A dokumentumokat más személy is átveheti majd, hivatalos, két tanúval ellátott meghatalmazással.

A leckekönyvet a Tanulmányi Osztályon kell majd átvenni.
Akinek nyelvvizsga hiányában nem adunk oklevelet, annak a leckekönyvét sem adjuk ki automatikusan. Külön kérésre nyomtatunk leckekönyvet, de abba utólag a nyelvvizsga adatait is bele kell majd írnunk.

A mesterképzésre jelentkezők számára fontos: 2021. július 08-ig van mód az oklevelek feltöltésére a felvi.hu rendszerébe, nem a jelentkezési határidőig kell megtennie.

A továbbiakban jó egészséget, mérnöki munkájához pedig sok sikert és kitartást kívánunk!

 

forrás: http://bgk.uni-obuda.hu/hu/tanulmanyi-osztaly/oklevel-kiadasanak-folyamata

Feb
12

Fulbright ösztöndíjak az Egyesült Államokba 2022 - 2023

Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a Fulbright Bizottság idén is meghirdeti az Amerikai Egyesült Államokba szóló ösztöndíjait. Az alábbi linken elérhető a 2022/23-as tanévvel kapcsolatos kiadvány. További részletes információkat a fulbright.hu weboldalon találhatnak az érdeklődők.

A pályázat leadási határideje posztgraduális hallgatóknak: 2021. május 17.
Oktatóknak és kutatóknak pedig 2021. október 15.

Feb
9

Hallgatói online verseny – „Az állatok és a pandémia”

Az Állatorvostudományi Egyetem az Óbudai Egyetemmel közösen izgalmas szellemi versenyre invitálja hallgatóit. A VetaThon elnevezésű hackathonra jelentkezőktől a világ aktuális és valódi problémáira várunk kreatív és legalább elvben megvalósítható megoldásokat. A megmérettetés témaköre: „Az állatok és a pandémia”.

A versenyen olyan legfeljebb 6 fős csapatok indulhatnak, melyekben az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) és az Óbudai Egyetem (ÓE) legalább 2-2 hallgatója vesz részt, illetve csapatonként maximum 1 ember más egyetemről is. Természetesen külföldi hallgatók is csatlakozhatnak!

A versenyre már lehet jelentkezni a http://www.vetathon.tech/ oldalon, ahol egyénileg vagy akár – a fentiekben megfogalmazott feltételek betartásával – csapatokkal is.

Forrás: http://news.uni-obuda.hu/articles/2021/01/21/hallgatoi-online-verseny-az...

Feb
8

Hamarosan befejeződik a Nagy pontosságú burkolat vizsgáló mérési technológia alapjainak kutatási programja

A végéhez közeledik a 2017-1.3.1-VKE-2017-00031 azonosító számú, "Nagy pontosságú burkolat vizsgáló mérési technológia alapjainak kutatási programja" című projekt megvalósítása, melynek keretében egy olyan eszköz és egy olyan eljárás kutatása zajlik, ami a jelenleginél lényegesen pontosabban, nagy sebességgel és sokkal több paraméter vizsgálatával képes képet alkotni egy aljzatról vagy útfelületről.