July 2021

Jul
26

Karunk intézetigazgatóját választották az ARACIS nemzetközi csapatába

Örömmel tudatjuk, hogy Dr. Kiss Gábort, Karunk Gépészeti és Biztonságtudományi Intézetének intézetigazgatóját 2021. július 23-án sikeresen felvették a Romanian Agency for Quality Assurance in Higher Education (ARACIS) nemzetközi csapatába. Ezen team tagjait kérik fel a romániai felsőoktatás minőségbiztosításának támogatására. Megbízatásához ezúton is gratulálunk!

Jul
23

Még nem maradtál le semmiről, hamarosan pótfelvételi

Ha esetleg nem nyertél felvételt, ne csüggedj, a pótfelvételivel még bekerülhetsz képzéseinkre!

A pótfelvételi eljárás kihirdetésére várhatóan július végén kerül sor.

Előzetesen néhány tudnivaló a pótfelvételiről:

- csak azok jelentkezhetnek, akik az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be, vagy egyáltalán nem is jelentkeztek szeptemberben induló képzésre,

- csak egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére lehet jelentkezni (ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formája egy jelentkezési helynek számít),

- a pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 22-én meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették.

A pótfelvételi eljárás pontos szabályai és tudnivalói, valamint a felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzések az eljárás indulásakor jelennek meg a Felvin, valamint fórumainkon (weblap, facebook, instagram, twitter) ezekről mi is tájékoztatást adunk.

(forrás: felvi.hu)

Jul
19

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj 2021/2022. tanév - Kari felterjesztési rangsorlista

Tisztelt Hallgatók!

Az alábbi táblázat tartalmazza a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj 2021/2022. tanévre vonatkozó kari felterjesztési rangsort.

A döntéssel szemben 2021. július 22. 16 óráig az érintett pályázók fellebbezéssel élhetnek, mely kérelmet az egyetem rektorának címezve a komuves.katalinatuni-obuda.hu e-mail címre kell megküldeni.

A beérkezett fellebbezési kérelmeket a kari bírálói bizottság megvizsgálja, és írásos formában véleményezi azokat.

Rangsor száma Név Szak, képzési szint (BSc, MSc) Pontszám
(I)
Pontszám
(II)
Pontszám
(III)
A bírálat során kapott összes
pontszám
Megjegyzés
1 Barna Bianka Rita Biztonságtechnikai Mérnöki Bsc 56 30 0 86  
2 Bayaraa Burtejin Biztonságtechnikai Mérnöki Bsc 53 30 0 83  
3 Mónus László József Biztonságtechnika Mérnöki Msc 54 13 8 75  
4 Szekeres András Béla Mechatronikai Mérnöki Bsc 60 3 3 66  
5 Nagygyörgy Péter Károly Biztonságtechnikai Mérnöki Bsc 54 10 0 64  
6 Falta Bonifác Gépészmérnöki Bsc 54 10 0 64  
7 Brabanti Kristóf Gépészmérnöki Bsc 54 3 6 63  
8 Cocchioni Vince Gépészmérnöki Bsc 58 4 0 62  
9 Kostyál Levente Mechatronikai Mérnöki angol nyelven Bsc 56 2 4 62  
10 Bondor Csaba Gépészmérnöki Bsc 54 4 4 62  
11 Csányi Mihály Gépészmérnöki Bsc 54 2 4 60  
12 Vass Péter Gépészmérnöki Bsc 49 5 4 58  
13 Rippert Ágnes Mechatronikai Mérnöki Bsc 54 0 4 58  
14 Troznai Szilárd Mechatronikai Mérnöki Bsc 54 3 0 57  
15 Deák-Sala András Gépészmérnöki Bsc 54 0 3 57  
16 Vers Botond Gépészmérnöki Bsc 50 5 0 55  
17 Arnold Levente Gépészmérnöki Bsc 50 5 0 55  
18 Labutyin Máté Gépészmérnöki Bsc 47 4 0 51  
19 Andriska Gergő Biztonságtechnikai Mérnöki Bsc 0 0 0 0 Kizárva a pályázat: Nem felel meg a pályázati kiírás 2.4 vagy 2.5 pontja szerint előírt félévenként előírt legalább 4,00 kreditindex feltételnek.
20 Fábián Márió Biztonságtechnikai Mérnöki Bsc 0 0 0 0 Kizárva a pályázat: Nem megfelelő átlagigazolás feltöltése miatt.
21 Fábián Zsolt Biztonságtechnikai Mérnöki Bsc 0 0 0 0 Kizárva a pályázat: Nem megfelelő átlagigazolás feltöltése miatt.
22 Horváth Orsolya Margit Biztonságtechnikai Mérnöki Msc 0 0 0 0 Kizárva a pályázat: Pályázati lap hitelesítésének hiánya miatt, és nem megfelelő átlagigazolás feltöltésének hiánya miatt. 
23 Oláh Kitti Mechatronikai Mérnöki Bsc 0 0 0 0 Kizárva a pályázat: nem megfelelő átlagigazolás feltöltése miatt.

 

Jul
14

Angol és német nyelvi próbavizsga

Tisztelt Hallgató!
 
A telc Hungary, a TELC vizsgarendszer magyarországi vizsgaközpontja előtesztelést tart az Óbudai Egyetem hallgatói számára 2021. szeptember 2-án, csütörtökön német és angol nyelvből B1, B2, C1  szinten. A próbavizsga az előzetes tervek szerint Budapesten és Székesfehérváron kerül lebonyolításra.
 
A próbavizsga mindenképpen előnyt jelent az Ön számára, mert:
•            felmérheti az aktuális nyelvtudását
•            a teljesítményről részletes értékelést kap
•            a teszt megírása kiváló gyakorlási lehetőség az éles nyelvvizsga előtt
•            megismerheti a TELC vizsga feladattípusait, tartalmát, szerkezetét.
 
A vizsga személyes jelenléttel kerül lebonyolításra. Teljes időtartama 3 óra: 80 perc papír-alapú + 80 perc számítógépes online feladatsor. A kettő között 20 perc szünet. A próbavizsga egynyelvű, ezúttal csak írásbeli, felépítése: olvasott szövegértés, hallott szövegértés, íráskészség, nyelvtani teszt. A feladatlapokat a TELC németországi központjában fogják javítani, ezért az eredmények a próbavizsgát követően 2-3 hét múlva várhatók.
 
A próbavizsgára előzetesen jelentkezni az alábbi linken elérhető MS Teams űrlap kitöltésével lehet 2021. augusztus 22 , vasárnap 23:59 óráig
 
https://forms.office.com/r/dMRYNBQCvn
 
Egy fő csak egyszer töltheti ki a jelentkezési lapot, és csak egy vizsga típusra jelentkezhet. Az online vizsga megtartásának minimális létszáma 25 fő B1, 25 fő B2 és 15 fő C1 vizsgázó. Felső korlát nincs. A vizsga pontos helyszínéről és időpontjáról a jelentkezések lezárása és a csoportbeosztások elkészítése után küldünk értesítést.
 
A TELC nyelvvizsgáiról további információt kaphat a https://telc.hu/ honlapon.
 
A próbavizsga lebonyolításával kapcsolatban Győriné Kontor Éva  tanárnőtől gyorine.evaatuni-obuda.hu E-mail címen kérhet tájékoztatást.

Jul
6

Még van lehetőséged a sorrendmódosításra!

Legkésőbb e hét csütörtökig, 2021. július 8-án éjfélig van lehetőségetek, hogy benyújtsátok a még hiányzó dokumentumaitokat, illetve módosítsátok a korábban megjelölt szakok sorrendjét. Ez egyetlen alkalommal tehető meg, az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában.

A február 15. után megszerzett és a felvétel feltételéül szolgáló, a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumokat legkésőbb 2021. július 8-ig lehet pótolni az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában. A személyes adatok változását szintén július 8-ig jelezhetitek az E-felvételi Személyes adatok menüpontjában.

A ponthatárokat várhatóan július 22-én hirdetik ki, és elsőként a Felvin lesznek elérhetők. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-értesítést is kapnak az eredményükről.

Bővebb infó a dokumentumfeltöltésről: https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/21A_dokupotlas

forrás: felvi.hu