February 2022

Feb
23

Elindult a nevezés az "Ez igazi CAMu!" online hallgatói versenyre!

Ez igazi CAMu! néven egyetemi hallgatói csapatok online versenyét hirdeti meg az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara a a Gene HAAS Foundation, a Haas Factory Outlet - Hungary Bartec GmbH, az Enterprise Group és a Walter Tools Magyarország támogatásával!

Nevezz 2022. március 23. (szerda) 23:59-ig 3 fős csapatoddal! Az első három helyezett értékes jutalomban részesül, valamint trófeaként a győztes alkatrész CNC gépen legyártott, a verseny logójával díszített modelljét kapja.
A meghirdetett szakmai verseny célja a magyarországi felsőoktatásban tanuló, a számítógéppel támogatott gyártás iránt érdeklődő hallgatók munkájának elismerése, valamint egy szakmai közösség építése és nem utolsósorban a szakmabeli cégek, vállalkozások figyelmének felkeltése.

Szeretettel várunk olyan egyetemista érdeklődőket, csapatokat és felkészítő tanáraikat, akik komolyan érdeklődnek a számítógépes tervezés, de főleg a számítógéppel támogatott gyártás iránt.
A nevezés feltételei, a nevezési űrlap és minden fontos részlet az alábbi oldalon érhető el: https://bgk.uni-obuda.hu/hu/camu-verseny

Feb
21

Széchenyi Szabad Akadémia következő előadása

Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel hívjuk a Széchenyi Szabad Akadémia soron következő előadására, melynek időpontja : 2022 év február hó 24 napja, 17:00-18:30 óra.

Helyszín: az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara

1081 Budapest, Népszínház utca 8. - személyesen, valamint online, a közvetítés linkjét a regisztráció után tudjuk megküldeni.

Előadó: Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alalpítvány elnöke

Előadás címe: A hazai föld szeretete - Gróf Széchnyi Pál (1789-1871)

Részvételi szándékát kérjük az alábbi linken található űrlap kitöltésével és beküldésével jelezze felénk.

Köszönjük !

Az esemény terveink szerint online is elérhető lesz a linket regisztrációt követően tudjuk megküldeni.

 

Üdvözlettel:

az Óbudai Egyetem és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány

Feb
9

Ma is folytatódik a pneumobil tagtoborzó

Tegnap a Tavaszmező utcai campuson tartottak tagtoborzót a Bánkis Pneumobil csapatok, ma a road show következő állomása a Bécsi út lesz, várunk szeretettel minden érdeklődőt 10 órától az aulában!

Feb
1

Mintegy 400 rászoruló jutott melegételhez a a Bánki Kar ételosztásán

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével meleg ételt biztosított a VIII. kerület, valamint a főváros rászoruló lakói számára 2022. január 29-én szombaton, a kar Humanitárius műveletek menedzser képzésben résztvevő hallgatók gyakorlata keretében. Az eseményen mintegy 400 fő jutott meleg ételhez, a megmaradt mennyiség pedig a Baptista Szeretetszolgálat egyik hajléktalanszállására került kiszállításra és kiosztásra.

Az országban egyedüli képzés résztvevői a gyakorlat során bemutatták, hogy egy esetleges katasztrófahelyzetben miként kell főzőpontot kialakítani, működtetni, valamint a rászorulókat ellátni, élelmezni. Ezen felül bemutattak egyéb gyakorlati szociális tevékenységet is, amelyben a Baptista Szeretetszolgálat szociális munkásai, valamint orvosi csoportja és mentőjárműve is részt vett.