March 2022

Mar
31

Meghívó a Széchenyi Szabad Akadémia következő előadására

Örömmel hívjuk a Széchenyi Szabad Akadémia soron következő előadására, melynek időpontja : 2022 év március hó 31 napja, 17:00-18:30 óra.

Helyszín: az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara

1081 Budapest, Népszínház utca 8. - személyesen, valamint online, (a közvetítés linkjét a regisztráció után tudjuk megküldeni).

Előadó: Batthyány Boldizsár

Előadás címe: A Fiatalok Batthyány Körének küldetése

Regsztráció >>

Mar
24

Harckocsi vagy harcjármű? Dr. Szűcs Endre előadása

Dr. Szűcs Endre 2022. március 29-én délután 15:20-tól tart előadást harckocsi-harcjármű témában. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Biztonságtudományi Szakkollégium és a Bánki Kar szervezésében megvalósuló programon.

Mar
22

Még 2 napig jelentkezhetsz a Bánki Kar által szervezett egyetemi online hallgatói versenyünkre

Még 2 napig van lehetőséged regisztrálni az "Ez igazi CAMu!" online hallgatói versenyünkre: https://bgk.uni-obuda.hu/hu/camu-verseny Ha érdekel a számítógépes tervezés, és a számítógéppel támogatott gyártás, akkor Neked való az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara által hirdetett egyetemi csapatok online szakmai versenye! Támogatóink a Gene Haas Foundation, a Haas Factory Outlet - Hungary Bartec GmbH Haas Automation, Inc.., az Enterprise Group és a Walter Tools Magyarország!

Az első helyezett csapat (3+1 fő) belépőt nyer a Forma-1 Magyar Nagydíj vasárnapi futamára, 1 éves Solid Edge Prémium ipari licensszel gazdagodik, valamint EdgeCam képzésen is részt vehet! Továbbá a második és harmadik helyezett sem fog búsulni a nyeremények miatt!

Szeretettel várunk olyan egyetemista érdeklődőket, csapatokat és felkészítő tanáraikat, akik komolyan érdeklődnek a számítógépes tervezés, de főleg a számítógéppel támogatott gyártás iránt.

Nevezz 2022. március 23. (szerda) 23:59-ig 3 fős csapatoddal!

Az első három helyezett az értékes jutalmak mellett trófeaként a győztes alkatrész CNC gépen legyártott, a verseny logójával díszített modelljét kapja.

A meghirdetett szakmai verseny célja a magyarországi felsőoktatásban tanuló, a számítógéppel támogatott gyártás iránt érdeklődő hallgatók munkájának elismerése, valamint egy szakmai közösség építése és nem utolsósorban a szakmabeli cégek, vállalkozások figyelmének felkeltése.Szeretettel várunk olyan egyetemista érdeklődőket, csapatokat és felkészítő tanáraikat, akik komolyan érdeklődnek a számítógépes tervezés, de főleg a számítógéppel támogatott gyártás iránt.

A nevezés feltételei, a nevezési űrlap és minden fontos részlet az alábbi oldalon érhető el: https://bgk.uni-obuda.hu/hu/camu-verseny

Mar
21

Kaposváron tartott szakmai workshopot az Óbudai Egyetem

Az Óbudai Egyetem és Kaposvár önkormányzatának közös projektjeként valósul meg a Somogy megyei településen az ország első Okosipari Tudományos és Innovációs Parkja – jelentette be Prof. Dr. Kovács Levente rektor március 19-én a BM Heros Zrt. kaposvári csarnokában. Az eseményen Varga Mihály pénzügyminiszter, a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány elnöke, Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Kaposvár polgármestere, Szita Károly a régió iparának fejlesztése mellett az innovációs megoldások kidolgozásának fontosságát is hangsúlyozták, amellyel új vállalkozások létrejöttét segítheti elő az Óbudai Egyetem új, a városban megvalósuló beruházása. Prof. Dr. Kovács Levente 13 helyi céggel írt alá együttműködési szándéknyilatkozatot az innovációs park megvalósításában való közreműködésről.

Mar
1

Beszámoló a Diplomaátadó Ünnepségről 2022. február

A 2022. február 25-i Bánki Diplomaátadó Ünnepséget rendhagyó módon a Budapest Kongresszusi Központban rendeztük meg, amelyen több, mint 250 frissen végzett alap- és mesterszakos magyar és külföldi hallgató vehette át oklevelét vagy igazolását.

Az elnökség tagjainak ünnepélyes bevonulása a "Gaudeamus" dallamára történt. A Himnuszt követően Balogh József mestertanár, dékáni titkárságvezető - mint az ünnepély levezető elnöke - az Elnökség bemutatása után üdvözölte a megjelent kollégákat, hallgatókat és hozzátartozóikat. Az Elnökség tagjai idén - bevonulásuk sorrendjében: dr. Ancza Erzsébet oktatási dékánhelyettes, Balogh József mestertanár, dékáni titkárságvezető, prof. Dr. Rajnai Zoltán dékán, dr. habil Felde Imre ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettes, dr. Horváth Richárd kutatási dékánhelyettes és Horváth Gergő HÖK elnök.

Rektorhelyettes úr köszöntője után az Ünnepi beszédet Rajnai Zoltán dékán úr tartotta meg. Ebben kiemelte, hogy a végzősök értékes diplomához jutottak a Bánki Karon, amelyet nem volt könnyű megszerezni. Nehéz és kemény vizsgákon vannak túl a hallgatók, de a szigorúságnak az volt az oka, hogy a nálunk végzett mérnökök megállják a helyüket a nemzetközi versenyben. Ez a diploma egyfajta megelőlegező bizalmat jelent a végzősök számára, hogy olyan tudás, készségek és képességek birtokában vannak, amik alkalmassá teszik őket a műszaki problémák, feladatok leküzdésében.

Az ünnepi beszédeket követően került sor az oklevelek, igazolások átadására gépészmérnöki, had- és biztonságtechnikai mérnöki, illetve biztonságtechnikai mérnöki, valamint mechatronikai mérnöki, továbbá műszaki szakoktató és mérnöktanári szakon. Idén először duális képzésben részt vett hallgatók is átvehetik az oklevelüket.  A BSc képzésben 188 hallgató kapott oklevelet, 57 végzős igazolást vehetett át. MSc képzésben 20 oklevelet adott át Dékán úr. A hallgatók Dékán úrtól vehették át diplomájukat, amelyet követően főhajtással tisztelegtek a Bánkis zászló előtt.

A diplomaátadási ceremónia után a hallgatói elismerő oklevelek átadása következett.

A Kari Tanács a kiváló tanulmányi eredményt elérő hallgatók munkájának elismeréseként „Kiemelkedő tanulmányi munkáért” oklevelet és emléktárgyat adományozott az alábbi hallgatók részére:

Ardeleán Péter    gépészmérnöki
Bóna László    mechatronikai mérnöki
Braun Bálint János    biztonságtechnikai mérnöki
Cocchioni Vince    gépészmérnöki
Cziráki Tamás    biztonságtechnikai mérnöki
Castro Costa Francisco Douglas    mechatronikai mérnöki (angol nyelven)
Fazekas Mátyás István    mechatronikai mérnöki
Gál Balázs    gépészmérnöki
Gorzó Máté    biztonságtechnikai mérnöki
Kalmár Péter László    biztonságtechnikai mérnöki
Krebsz Tamás    biztonságtechnikai mérnöki
Kurucz Tamás    mechatronikai mérnöki
Nagy Sándor    biztonságtechnikai mérnöki
Nagygyörgy Péter Károly    biztonságtechnikai mérnöki
Palik Norbert    gépészmérnöki
Péter Attila    biztonságtechnikai mérnöki
Práth Bence    gépészmérnöki
Szabó Zoltán    biztonságtechnikai mérnöki
Szekeres András Béla    mechatronikai mérnöki
Szörcsök Martin György    gépészmérnöki
Szrenka Gergely András    gépészmérnöki

Külön kiemelésre kerültek azok, akik kitüntetéssel végeztek, ők tanulmányaikban végig példamutató szorgalommal haladtak. Ennek elismeréseként oklevelet és emléktárgyat vehettek át az alábbi hallgatók:

Turai Márk Ádám mechatronikai mérnök kitüntetéses
Péter Gergely okleveles gépészmérnök kitüntetéses
Abed Weam okleveles mechatronikai mérnök

Miután a kitüntetett hallgatók átvették díjaikat, a mérnöki fogadalomtétel következett, melyet hagyományaink szerint mindig az egyik díjazott olvas elő. Idén Szekeres András Béla mechatronikai mérnök kapta e megtisztelő feladatot.

A fogadalomtétel elmondása után a hallgatók nevében Horváth Gergő HÖK-elnök búcsúztatta a végzetteket, valamint a Hallgatói Önkormányzatban nyújtott kiemelkedő munkájáért emléktárgyat adott át Gyenese Péternek, Bekő Bálintnak, Szőke Leventének és Gazda Péternek.

A Diplomaátadó ünnepség zárásaként az Egyetem és Karunk vezetése köszönetet mondott mindazoknak, akik megjelenésükkel megtisztelték ünnepségünket.

Itt is megragadjuk az alkalmat és ismét gratulálunk a végzősöknek, a kitüntetetteknek és kívánunk további nagyon sok sikert és jó egészséget! Egyetemi Karunkon eltölött éveiket jó szívvel őrizzék meg és ha tehetik tartsák a kapcsolatot a Karral, hogy akár majd az Önök cége lehessen a jövőben együttműködő partnerünk.

Ezúton köszönjük a Tanulmányi Irodának, a Dékáni Hivatalnak és a Hallgatói Önkormányzatnak a Diplomaátadó szervezésében, lebonyolításában nyújtott segítséget.