Skip to content

Üdvözöljük intézetünk honlapján!

Tisztelettel köszöntöm a kedves olvasót az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Gépészeti és Biztonságtudományi Intézetének igazgatójaként a kar egyik komoly hagyományokkal rendelkező intézet munkatársai nevében.


 

Megtisztelő felkérés a Romániában működő egyetemek doktori iskoláinak akkreditálására

Intézetünk oktatója (Dr. habil. Kiss Gábor) 2021. nyarán kapta a megtisztelő felkérést a "Romanian Agency for Quality Assurance in Higher Education" részéről, hogy külföldi bizottsági tagként vegyen részt doktori iskolák akkreditálásában, melynek 2021. év végéig le kell zajlania minden romániai egyetemen.

A felkérésnek eleget téve hét doktori iskola akkreditációs anyagának elkészítésében vett részt képviselve az Óbudai Egyetemet.

 

NetMenők program

A Bánki Kar két oktatója (Beke Éva és Dr. habil. Kiss Gábor) vett részt a PaloAlto cég által gyermekek számára készített, biztonságtudatosító tananyag nyelvi és szakmai lektorálásában, valamint a feladatok egy részéhez készített magyarázó videók elkészítésében.

BEMUTATKOZIK A BIZTONSÁGTECHNIKAI INTÉZETI TANSZÉK

Prof. Dr. Kovács Tibor tanszékvezető, egyetemi docens:

BEMUTATKOZIK A BIZTONSÁGTECHNIKAI INTÉZETI TANSZÉK

Tisztelt Látogató!

A biztonságtechnikai mérnökképzés teljes vertikuma - alap (BSc)-, mesterképzés (MSc), illetve tudományos fokozat megszerzése (PhD) a Biztonságtudományi Doktori Iskolában - Magyarországon csak az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán érhető el.

A COVID-19 első és második hulláma között egy kis csapatépítésre időt szakítottak a kollégák az egyetem Zamárdiban található üdülőjében

A COVID-19 első és második hulláma között egy kis csapatépítésre időt szakítottak a kollégák az egyetem Zamárdiban található üdülőjében.

Augusztus végén egy kihelyezett értekezlettel egybekötött erőgyűjtésre összegyűltünk a Balaton partján a félév megkezdése előtt.

Thyssenkrupp

A thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. és az Óbudai Egyetem között évek óta tartó jó együttműködésnek köszönhetően a távoktatáshoz azonnali segítséget kapott a Gépészeti és Biztonságtudományi Intézet Dr. Kiss Gábor kérésének eleget téve Marc de Bastos Eckstein ügyvezető Úrtól és kollégáitól. 

Optikai hálózatok oktatás

2019. december 11.-én egész napos tanfolyamot tartott Balla László az Agenda Age Kft. tulajdonosa, ügyvezetője a III. éves Biztonságtechnikai mérnök hallgatóknak OPTIKAI hálózatok címmel.
Az oktatásra a Gyakorlati biztonságtechnika kurzus keretén belül került sor a kar MBF biztonságtechnikai laborjában, ahol az elméleti ismeretanyag elsajátítása mellett nagy hangsúlyt kapott a gyakorlat is.

The Sixth Euro-China Conference

Dr. Kiss Gábor, intézetünk docense részt vett a 2019. október 15.-18. között megrendezésre került The Sixth Euro-China Conference on Intelligent Data Analysis and Applications elnevezésű konferencián, melyet az Aurel Vlaicu Egyetem szervezett Aradon.

A „Manchurian Artificial Intelligence in Autonomous vehicles” című előadásával elnyerte a szekció legjobb cikke díjat.

QuBit

Dr. Kiss Gábor, intézetünk docensét keynote speaker-ként meghívták a QuBit Társaság szervezésében megrendezésre került Driving.digital conferenciára (Samorin, Szlovákia). A konferencia másnapján 2019. október 15-én panelist speaker-ként válaszolt a közönség kérdéseire az általa korábban felvázolt információbiztonsági problémákkal kapcsolatban az önvezető járművek témakörben

A Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. 20 éve Magyarországon

A Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.-vel már négy éve folyamatosan tartja a kapcsolatot intézetünk docense, Dr. Kiss Gábor, akit a Bánki Kar képviselőjeként a cég magyarországi fennállásának 20 évfordulójára szervezett ünnepségére név szerint hívtak meg.

Oldalak