Hírek

Elérhetők az órarendek az erre fenntartott menüpontban

2021-09-08 00:43

Kedves Hallgatóink,

itt keressétek az órarendeket: https://bgk.uni-obuda.hu/hu/felnottkepzesikozpont/orarendek

Egyedül az EHS-t nem találjátok még, de az is hamarosan kikerül.

 


Lezárult a jelentkezési időszak!

2021-08-31 08:07

Szeptemberben induló képzéseinkre a jelentkezési időszak lezárult, köszönjük szépen regisztrációjukat!

Továbbra is elő tudnak regisztrálni keresztfélévben induló képzéseinkre, valamint jövő szeptemberben induló képzéseinkre.


Online beiratkozás

2021-08-26 18:58

Köszönjük szépen, hogy jelentkeztek képzéseinkre, a beiratkozással kapcsolatos információkat a Tanulmányi Osztály fogja Önöknek megküldeni a jelentkezési határidő lezárultát követően, ami 2021. augusztus 30. Maga a beiratkozás online fog zajlani a Tanulmányi Osztálytól kapott Neptun azonosító és Ügyfélkapu segítségével. Kérjük szépen türelmüket, az értesítő megérkezéséig.


Még van idő jelentkezni 2021. augusztus 30-ig!

2021-08-19 15:23

Szeptemberben induló képzéseink esetében kitoltuk a határidőt a hónap végéig, 2021. augusztus 30-ig kérjük, hogy mindenki jelentkezzen.


Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt 2021. augusztus 15-ig!

2021-08-09 11:46

Így a szeptemberben induló képzéseinkre még van idő jelentkezni e hét vasárnapig.


Új képzések szeptembertől!

2021-05-19 09:11

- Ergonómia és emberi tényezők szakember / 2 félév Bővebb információ

A szakirányú továbbképzés célja olyan kompetenciákkal rendelkező szakemberek képzése, akik képesek az ember és a rendszer többi elemeinek kölcsönhatását megértve, a releváns elméleteket, elveket, adatokat, módszereket a tervezés során az emberi jóllét és az általános rendszer-teljesítmény optimalizálására alkalmazni.


- Digitális oktatási menedzser / 2 félév Bővebb információ

Az információs társadalomban, a digitalizáció, az internet, az IKT-eszközök, okos telefonok folyamatos fejlődésének és terjedésének hatására a tudásátadás, a tanulás-és oktatásmódszertan alapvető átalakuláson megy át, miközben a tudásfejlődés, változás is jelentősen felgyorsult. A világjárvány pedig tovább gyorsította és szélesítette ki ezt a változási folyamatot. Ez a pandémia szülte katalizáció nemcsak a közoktatásra, felsőoktatásra és az egyéb felnőttképzési kurzusokra igaz. Minden szakterületen és minden térben megjelenik az elvárás ezeknek az eszközöknek és módszereknek a használatára.


- EHS szakmérnök/szakember / 4 félév vagy 2 félév (előképzettségtől függően) Bővebb információ

A fenntartható fejlődés gondolata mindössze néhány évtizeddel ezelőtt, a XX. század végén fogalmazódott meg, de ma már a vállalati stratégiák szerves részét képezi. A vállalati fenntarthatóság alapvető elemei a környezet-, egészség-, tűz- és munkavédelem, mely területek az elmúlt években rohamos fejlődésen mentek keresztül. A korábban különállóan kezelt szakterületek a fejlődési folyamat során erőteljesen összekapcsolódtak és napjainkra már egy közös rendszer, az EHS (Environmental/Környezetvédelem, Health/Egészség and/és Safety/Biztonság) rendszer elemeit alkotják. Az új szakterület létrejöttével fogalmazódott meg az igény a vállalatok részéről egy olyan szemléletmóddal bíró szakember iránt, aki képes komplexen látni és kezelni a vállalati környezet-, egészség-, tűz- és munkavédelmet, illetve biztonságot. Ez az igény hívta életre az EHS mérnöki szakmát.
 

- Humanitarian Response Manager (in english) / Humanitárius műveletek menedzser (angol nyelven) / 2 félév - 2 semesters Bővebb információ

A képzés célja, hogy egymásra épülő, aktuális szakmai ismeretanyagot, piacképes tudást és gyakorlati ismereteket biztosítani azoknak a szakembereknek, akik a humanitárius műveletek egyre szélesedő területéhez kapcsolódó munkakörökben dolgoznak.


Önköltségi díj cég általi kiegyenlítésének folyamata a Neptun rendszerben

2021-03-19 11:57

Létrehoztunk a Felnőttképzési Központ oldalán egy új menüpontot Tájékoztatók / Leírások néven, melybe elsőként közzétettük az önköltségi díj cég általi kiegyenlítésének folyamatát a Neptun rendszerben. A részletes leírással igyekeztünk megkönnyíteni az önköltségi díjak cégek általi befizetését, kérjük, amennyiben érintettek, legyenek kedvesek ezt elolvasni.


Tűzvédelmi szakmérnök képzés az Ybl Karon

2020-08-30 21:06

Figyelem!

A képzés a 2020. őszi félévtől az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán indul, bővebb információkat az alábbi weboldalon olvashatnak: https://www.ymmf.hu/index.php/hu/kepzeseink/81-tuzvedelmi-szakmernok-kepzes

Információk kérhetők: 

Márton Szilvia, e-mail: marton.szilviaatuni-obuda.hu


Oklevelek személyes átvétele

2020-07-06 20:05

Tisztelt Hallgatók!

Az oklevelek személyes átvételére - az eredetileg tervezett dátum helyett - augusztus 13, 14 és 15-én lesz lehetőség 9 és 12 óra között az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Népszínház utcai épületében (1081 Budapest, Népszínház utca 8.), az A33-as irodában.

Ha Önök ez időben akadályoztatva vannak, akkor meghatalmazhatnak hozzátartozót, vagy más személyt az oklevél átvételére (a meghatalmazásnak hivatalosnak, két tanú aláírásával ellátottnak kell lennie!).


Robbantástechnikai szakmérnökök terménytároló siló és kéményrobbantáson

2020-03-23 17:57

Az Építmények robbantásos bontása tantárgyat oktató, dr. Földesi János (ny. egyetemi docens, a műszaki tudomány kandidátusa) meghívására két, az általa tervezett építményrobbantáson vettek részt a Robbantástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzési szak végzős hallgatói március elején.

A Detonet Kft. az UNILEVER Kft. Nyírbátori telephelyén bont le több, használaton kívüli építményt robbantással. Ezen belül március 4-én, egy vasbeton oszlopokon álló acélsiló robbantását tekinthették meg hallgatóink. A 108 db robbantólyukban összesen 4,5 kg robbanóanyag került elhelyezésre. Az építmény a tervezett irányban dőlt el, semmilyen kárt nem okozva a gyártelep egyéb létesítményeiben.

Március 6-án Sajókeresztúron, a volt Borsodi Ércelőkészítő üzemterületén lévő 106 m magas vasbeton kémény robbantásán is jelen voltak a hallgatóink. A 8 méter átmérőjű, 1 m falvastagságú kémény döntéséhez fúrt 206 db lyukba, összesen 97,25 kg robbanóanyagot töltöttek be.

A környéken megjelent nagyszámú nézősereg szeme előtt, mértani pontossággal dőlt le a tervezett helyre az építmény. Az esemény drón kamerás felvételen is megörökítésre került.

A sikeres robbantást követően Földesi tanár úr megbeszélte a szakmai tapasztalatokat a hallgatókkal.

Az eseményről sok felvétel jelent meg az Interneten is, pl.:

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/dronvideon-a-bem-kemeny-robbantasa-4111380/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/penteken-robbantanak-bucsu-a-bem-ikonikus-kemenyetol-4102416/

https://www.hellovidek.hu/gazdasag/2020/03/06/dobbenetes-ahogy-ledolt-az-orszag-6-legnagyobb-epitmenye-videon-a-mai-robbantas

Az Óbudai Egyetem, Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar, szeptembertől tervezi egy új tancsoport indítását a Robbantástechnikai szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzési szakon. Az oktatók elfoglaltsága miatt ezt követően keresztféléves új képzést nem hirdet. Egyéb információk a képzésről és elő-regisztrációs lehetőség az alábbi linken található.

Személyesen érdeklődni prof. dr Lukács László szakfelelősnél lehet az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: 30-738-6427

E-mail: llukacsvatgmail.com vagy lukacs.laszloatbgk.uni-obuda.hu

Dr. Lukács László

 


Oldalak