Skip to content

Farkas Csaba és Boldog Beatrix

Jól látom, hogy önök egy csónakban eveznek” – tette fel a kérdést egykor Moharos István, tankör vezető tanárunk. „Igen” –válaszoltam, és ez a kapcsolat egy boldog házasságban mind a mai napig tart.

Feleségemmel, Boldog Beával a 95-ös gépészmérnöki szak, gépszerkesztő-tervező szakirányán ismerkedtünk össze, miután mindketten középiskolai tanulmányaink befejeztével a Bánki Donát Műszaki Főiskola mellett döntöttünk.

Az Alma Materban eltöltött idő alatt, kitűnő tanárok segítettek bennünket a mérnöki munka és gondolkodás alapjainak elsajátításában, és egy remek tankör közösség kovácsolódott össze, melynek tagjaival napjainkig szoros barátságban állunk.

A diploma megszerzése után, mindketten ugyanazon cégnél helyezkedtünk el, az energetikai iparban. Cégünk –az Emerson-Win Kft.- alkalmazottaiként elkészítettük több hazai erőmű és ipari létesítmény szigeteléstechnikai terveit, valamint aktívan részt vettünk a kiviteli munkák lebonyolításában.

Bea, 1999-ben posztgraduális képzés keretében, minőségbiztosítási szakmérnöki diplomát szerzett a főiskolán. A szakmai tapasztalatok megszerzését követően,  Én a műszaki vezetés mellett mára ügyviteli feladatok ellátásával is foglakozom, Beatrix pedig gépészmérnökként és minőségbiztosítási vezetőkét tevékenykedett 2003-ig. 2003-tól főállású anyaként két gyönyörű gyermekünk, Dorina és Adrienn nevelésében játszik oroszlánszerepet.

Eddigi életünk alakulására jelentős hatással voltak a főiskolán eltöltött évek, és mindkettőnket büszkeséggel tölt el a tudat, hogy a Bánki Donát Műszaki Főiskolán végeztünk.