Skip to content

Keglovics Attila

2005-ben, a Bánki Donát Főiskola Gépszerkesztő-tervező szakán diplomáztam. Már tanulmányaim alatt is dolgoztam több cégnél, először mint rajzoló, majd mint konstruktőr.

Dolgoztam a  KRAFT Rt.-nél, egy napelem-gyártósorokat készítő vállalatnál, ahol egy hőkezelő-kemence gépészeti tervezése volt a feladatom, majd a CANDELA Trade Kft-nél, ahol egyedi világítóberendezések mechanikai tervezésében vettem részt, többek között egyik tervezője voltam a Bioptron lámpa konstrukciójának.

Másodéves koromban a Gépszerkezettani és Biztonságtechnikai Intézet külsős munkájában vettem részt, mely a CHINOIN gyógyszergyár autokláv biztonsági lefúvatószelepeivel volt kapcsolatos. Harmadéves koromban felvettem a kapcsolatot az NCT Kft-vel, ahol szerszámgép-egységeket dokumentáltam, miközben már félállásban a Candela Trade kft-nél dolgoztam.

Hogy szakmai fejlődésemet elősegítsem, diplomamunkámat a KFKI-ban székelő Mirrotron kft.-nél írtam. A diplomamunka Neutron Szelektor finombeállító asztal tervezése volt, mely egy sugárzó környezetben működő, „X”, „Y”, és „Z” irányban századfok és szögpontosságban ezredfok pontosságú körasztal tervezését jelenti.

Szakdolgozatommal elnyertem a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara különdíját. Tanulmányaim végeztével a szintén KFKI-ban székelő KPE KRAFT PROJECT ELEKTRONIKAI Kft.-nél helyezkedtem el, mint termékfelelős tervezőmérnök. Jelenleg három fajta hőkezelő-kemence, egy tárolókocsi és egy vacuumtechnikai hőkezelőkamra gyártatása, dokumentálása, tervezése tartozik hozzám.

Egyéni vállalkozóként folytatott tervezéseim közül megemlíteném még a Debreceni Kölcsey Kongresszusi Központ három 16 méteres báltermi óriáscsillárjának tervezését, az AquaControl RPA vegyelemző-készülékénél folytatott fejlesztői tevékenységemet, illetve a Nejico Kft bilincsszerkezeteivel kapcsolatos munkámat.