Kari hír

nov
15

Sikeresen zárult a XLVIII. TDK

2018. november 14-én sikeresen lezajlott a XLVIII. Tudományos Diákköri Konferencia. Az ünnepélyes megnyitóra szép számmal érkeztek diákok és kollégák, így megtelt az esemény helyszínéül szolgáló 252-es terem. A nyitóbeszédet Dr. Drégelyi-Kiss Ágota kutatási dékánhelyettes tartotta meg, majd 14 órától a szekcióülések következtek.

Köszönjük a szervezőknek és a közreműködőknek, hogy Karunkon ismét színvonalas rendezvényre kerülhetett sor.

Az eseményről készült képek elérhetők az alábbi galériában, a mappa a képek beérkezésével folyamatosan frissül. Köszönjük munkatársainknak az elkészített fotókat!

nov
13

Megjelent a Bánki Közlemények 2018. évi 3. száma

Elérhető a Bánki Közlemények harmadik száma, benne több, a gyakorlatban is hasznosítható tartalmú tanulmánnyal, amelyek azonban nem nélkülözik az elméleti mélységű fejtegetéseket, illetve a történeti és az összehasonlító elemzést sem.

nov
11

November 14-én őszi TDK!

A XLVIII. Tudományos Diákköri Konferencia ünnepélyes megnyitójára 2018. november 14-én (szerdán) 13:45-től kerül sor a 252. teremben. Az eseményt megnyitja: Dr. Drégelyi-Kiss Ágota kutatási dékánhelyettes.
A szekcióülések ezt követően 14:00-tól kezdődnek. A részletes program az alábbi aloldalon tekinthető meg.

okt
26

Felhívás a Magyar Biztonsági Fórum Egyesület 2018/2019. évi pályázatára a Bánki Karon

FELHÍVÁS ÉS ELJÁRÁSI REND

A MAGYAR BIZTONSÁGI FÓRUM EGYESÜLET 2018/2019. ÉVI PÁLYÁZATÁRA

AZ ÓBUDAI EGYETEM BÁNKI DONÁT GÉPÉSZ ÉS BIZTONSÁGTECHNIKAI MÉRNÖKI KARÁN

 

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán, a MAGYAR BIZTONSÁGI FÓRUM EGYESÜLET (továbbiakban: MBF) ösztöndíj pályázatának elbírálási rendjét és feltételeit az „Óbudai Egyetem Hallgatói juttatási és térítési szabályzata” 11. § alapján az alábbi leírás tartalmazza:

okt
11

Új beadási határidő: november 30! - ABB mentorprogram női műszaki felsőoktatási hallgatóknak

Pályázati felhívás 
 
Az ABB Kft., mint Kiíró, „ABB mentorprogram női hallgatóknak” elnevezéssel pályázatot hirdet a műszaki felsőoktatásban - az energetika és automatizálás területén - tanuló 5 fő főiskolai/egyetemi női hallgató számára. 
 
Programunk célja, hogy erősítsük a nők részvételét és növeljük munkavállalási kedvüket a műszaki vonalon, illetve lehetőséget biztosítsunk arra, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével. 
A program során 5 fő női hallgató kerül kiválasztásra. A programban résztvevő hallgató a Kiíró cég vezetői, vagy meghatározó szakemberei közül saját dedikált mentort kap, akikkel a félév során 5 alkalommal konzultáción vehet részt. A nyertesek továbbá betekintést nyerhetnek egy multinacionális cég mindennapjaiba, gyárlátogatáson vehetnek részt, találkozhatnak az ABB női vezetőivel, HR szakemberektől személyes konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, vagy akár gyakornokként aktívan részt vehetnek a munkában. Emellett megismerhetik, hogy milyen különböző életpálya modellek léteznek a műszaki területen.