38. Hajós György Matematikaverseny Baja

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara hagyomány szerint 2016-ban is részt vett a műszaki felsőoktatást folytató egyetemek számára idén 38. alkalommal megrendezett Hajós György Matematikaversenyen, amelyet ebben az évben a bajai Eötvös József Főiskola szervezett április 14. és 16. között. A Kart négy hallgató képviselte a versenyen, a képen balról jobbra haladva Faitli Tamás, Magyar Huba, Király Krisztián és Szilágyi Eszter. A csapatot a Mechatronika és Járműtechnika Intézet oktatója, Dr. Hanka László kísérte Bajára (a kép jobb szélén).

A verseny különlegessége volt idén, hogy a verseny fővédnöke és az elmúlt 15 évben a versenybizottság elnöke, Dr. Obádovics J. Gyula Professzor Úr, Baja szülötte, idén ünnepli 95. születésnapját. (A fotón a Professzor Úr a szobor előtt áll).

A versenyen az Ország számos egyeteméről összesen 27 csapat érkezett. Ezen csapatversenyben a Bánki Kar csapata a 17. helyezést érte el. A versenyről, a versenydolgozatról, Hajós Györgyről, és az eredményekről részletes információ található a hajos2016.ejf.hu internetes oldalon.