Óriási siker a „Go-kart, Go-Bosch!” autonóm járműépítő versenyen!

2016. április 22-23-án rendezték meg a „Go-kart, Go-Bosch!” autonóm járműépítő verseny döntőjét, amelyen az Óbudai Egyetem Safety Kart csapata a „Hatékony go-kart” kategóriában I. helyen végzett!

Végéhez érkezett a Robert Bosch Kft által szervezett hároméves projekt. Az utolsó, 2015/2016. évben három kategóriát hirdettek meg a szervezők: a „Hatékony go-kart”, az „Intelligens go-kart” és az „Autonóm go-kart” kategóriákban mérhette össze tudását a hazai felsőoktatási intézmények tíz go-kart építő csapata. A „Hatékony go-kart” verseny szakmai tartalma az alábbi területeket ölelte át: intelligens vezető-támogató rendszer, e-gázpedál, e-kormányzás, e-motorvezérlés, gyorsulás-lassulás optimális vezérlése, e-hátramenet, vegyes hajtás, hibrid hajtás, fékezéskor rekuperatív akkumulátortöltés, villamosenergia–rendszer management.

2015-ben a csapat stratégiai célkitűzése az volt, hogy mindhárom versenykategóriában indul, és ez meg is valósult. A csapat által épített go-kart az intelligens és az autonóm versenyfeladatok végrehajtására is képes volt, bár a go-kart nem bírt olyan szofisztikált képességekkel, mint a nyertes „Hatékony go-kart” kategóriában.

A Safety Kart csapat a többi versenyző csapathoz képest egy kis létszámú csapat volt, de a feladatát kitűnően teljesítette, és sikerre vitte a hároméves tervezési folyamatot. A csapat az elmúlt években összekovácsolódott, igazi innovatív-, tervezői csapattá vált, amely nem ismer megoldhatatlan feladatot, és nem fél a kihívásoktól, azokra rugalmasan reagál.

A döntő csúcspontja a go-kart verseny volt. A középdöntő egyik futamában Mészáros Ábris pilóta az I. helyen végzett a csoportjában, majd a döntőben az előkelő II. helyet szerezte meg a tízcsapatos mezőnyben.

Az Óbudai Egyetem Safety Kart Senior csapatának tagjai a 2016. évi versenyen:

Prof. Dr. Szabolcsi Róbert Prof. Dr. Szabolcsi Róbert,
projektvezető/felkészítő tanár, ÓE BGK MEI.
Tevékenység: stratégiai vezetés, koncepciók, navigációs stratégiák, pályatervezés, csapatszervezés, csapatirányítás, forrásallokálás, dokumentációkészítés, lélektani műveletek.
Márkos Szilárd Attila Márkos Szilárd Attila,
ÓE BGK GBI, csapatvezető.
Tevékenység: csapatszervezés, csapatvezetés, csapatépítés, gépészet, hajtástechnika, dokumentációkészítés, szakmai előadás.
Böröczky Áron,
ÓB BGK Mechatronikai mérnöki alapképzési szak, hallgató.
Tevékenység: CAN-BUS rendszer tervezése és kiépítése, elektronika, vezérlés, szabályozás, szoftverfejlesztés, telemetria, szenzorika, szakmai előadás.
Králik Vidor,
ÓE BGK Mechatronikai mérnöki alapképzési szak, hallgató.
Tevékenység: kijelzők tervezése és építése, elektronika, vezérlés, szabályozás.
Madarász Imre,
MSc, NOKIA Kft.
Tevékenység: elektronika, vezérlés, szabályozás, szoftverfejlesztés.
Mészáros Ábris,
ÓE BGK, Mechatronikai mérnöki alapképzési szak, hallgató.
Tevékenység: gépészet, 3D-s tervezések, 3D-s nyomtatások, szimulációk készítése, modellezés, pilóta.
Mészáros Levente,
ÓE BGK Gépészmérnök alapképzési szak, hallgató.
Tevékenység: gépészet, vezérlés, energetika, fedélzeti villamos rendszer tervezése és kiépítése, áramkörtervezés és áramkör nyomtatás.
Sift Alexandra,
BSc
Tevékenység: marketing, dokumentáció, szakmai előadás.

Csoportkép
Oklevél
Díj

Márkos Szilárd Attila, csapatvezető
Sift Alexandra, manager
Prof. Dr. Szabolcsi Róbert; projektvezető, felkészítő tanár