I. Gyereknap a Bánki Karon

2016. május 28-án zajlott hagyományteremtőnek szánt gyereknapi rendezvényünk, melyen számos munkatárs és családja vett részt.  Az érkező gyerekek kis ajándékcsomagban Bánkis pólót kaptak; szívmelengető volt látni, amint felvették még a legapróbbak is – hiszen a kötődést nem lehet elég korán kezdeni…

Sok színes programmal várták a szervezők a gyerekeket, kicsiket és nagyokat egyaránt. Az egész esemény dékán úr rövid megnyitója után egy kis bemelegítő tornával kezdődött, lelkesen kapcsolódtak be a kicsik, és szüleik is. Később táncházra is sor került, mellyel folytatódhatott az egészséges testmozgás. Szólt a zene, az udvart gyerekkacagás, vidám móka hangjai töltötték be.

Széll Gábor (Népszínház utcai könyvtár) elhozta díjnyertes cicáját, Kagát, a gyerekek nem győztek ámuldozni a kandúr termetén és szépségén.

Volt arcfestés, üvegmatrica-készítés, a Művészház jóvoltából jobb agyféltekés festés, darts verseny, aszfaltverseny, falmászás, ugrálóvár, és természetesen – hiszen a Bánkiban vagyunk – kipróbálhattuk az elektromos gokartot és a pneumobilt, és megcsodálhattuk a Shell Eco Marathont. A tornateremben Moharos tanár úr közreműködésével légpuskalövészet zajlott, délután pedig a Tanácsteremben Lego robotok várták az érdeklődőket. Minden asztalnál önfeledt gyerekek alkottak, mindent kipróbáltak. Népszerű volt az elektromos darts, ahol komoly verseny alakult ki, illetve a délutáni aszfaltversenyre is sokan neveztek. A győztesek szép nyereményt vehettek át, de senki sem távozott üres kézzel: kis apróság mindenkinek jutott.

A legkisebbek a Manókuckóban kedvükre kúszhattak-mászhattak, a játszószőnyegen rengeteg játékot találtak.

Ebédre a Hallgatói Önkormányzat tagjainak jóvoltából finom hot-dogot fogyaszthattak a vendégek, a sörpadokon kellemes beszélgetésbe elegyedtek gyerekek és felnőttek. Kínáltunk cseresznyét és almát, sütit és kólát.

Ezzel a programmal az volt a célunk, hogy legyen egy olyan alkalom, amikor a munkatársak elhozzák a gyerekeiket, a családot, megmutatni, hol is dolgoznak. Szerettünk volna egy olyan napot, amikor mindenki kikapcsolódhat egy kicsit, s a gyerekek is bejöhetnek egy egész napra a szüleik munkahelyére, és megismerve egymást, játszhatnak egy jót. Bízunk benne, hogy mind a gyerekek, mind a felnőttek jól érezték magukat – jövőre találkozunk!

További fotók megtekinthetők itt

A gyereknapról Kerekes Attila kollégánk kisfilmben örökítette meg a legemlékezetesebb pillanatokat itt