Play It Show 2016

2016. november 26-án ismét megnyitotta kapuit a Play It, a legnagyobb IT és GAMER show. Budapesten a Hungexpo rendezvénycsarnokban a több mint 30.000 látogató immár a 30.000 m2-es területen élvezhette a rendezvény nyújtotta lehetőségeket. Kipróbálhatták a legújabb játékokat, az új generációs informatikai eszközöket és konzolokat; változatos, új programokon vehettek részt. A profi játékosok helyszíni versenyeken bizonyíthatták, hogy ők a legjobbak és előselejtezős versenyeken döntőbe jutott csapataiknak szurkolhattak a rajongók.

Nem utolsó sorban színvonalas, izgalmas előadások várták a látogatókat a színpadokon és a standokon. A programok és a helyszín kellemes környezetet nyújtott a közösségi élethez, új ismeretségek, barátságok kötéséhez, virtuális kapcsolatok valódi helyszínre való emeléséhez és elmélyítéséhez.

A rendezvény otthon adott az interaktív pályaorientációs kiállításnak, ahol több középiskola és mellettük az Óbudai Egyetem is bemutathatta képzési portfólióját a Bánki kar OECO Shell Eco-marathon csapatának képviseletével. Standunknál megtekinthették a programozható és önjáró robotunkat, 3D nyomtatónkat és a vele gyártott gyors prototípus alkatrészeinket, valamint a verseny Go-kart-ból kialakított autonóm járművünket. Az érdeklődőknek bepillantást adtunk abba, hogy az IT hogyan kapcsolódik az iparhoz, s miként befolyásolja annak alakulását, ezáltal az Ipar 4.0, a SMART city és az IoT (~Internet of Things) témák iránt kíváncsiskodók is megtalálhatták standunknál a helyüket. A beszélgetések során elmondhattuk, hogy az IT iránt érdeklődő diákoknak miért érdemes informatikát tanulni például a Neumann karunkon, vagy éppen a Bánki karon autonóm járművet tervezni és építeni.

A rendezvény látogatóinak legnagyobb hányadát az általános és középiskolás diákok, illetve szüleik alkották. Ezért is volt nagyszerű lehetőség az egyetem számára a megjelenés, mert itt is bemutatkozhattunk a célközönségünknek. Reméljük sikerült felkelteni azon diákok érdeklődést, akik szeretnék majd tanulmányaikat műszaki vonalon folytatni, és remélhetőleg az Óbudai Egyetemen.

Kerekes Ferenc Attila


Videó megtekintése