Projekt alapú oktatás a Bánki Karon

Az Óbudai Egyetem 2019-ben tervezett projekt alapú oktatás bevezetése a Bánki Karon workshop formájában került megvitatásra.
A 2016/2017-es tanévben több alkalommal ültek le megbeszélésre a kar munkatársai és képzett moderátorok annak érdekében, hogy kidolgozzák a projekt alapú oktatás (PAO) metódusát, egyeztessenek a megvalósíthatóságáról. Minden találkozó nagyon hasznosnak bizonyult, mert egyrészt az érintett oktató kollégák is kifejthették véleményüket, „belülről” is megvilágíthatták az esetleges nehézségeket, ugyanakkor elindulhatott egy közös gondolkodás.
A nemritkán szenvedélyes felszólalások, viták során – összhangban az egyetem küldetésével, és kiegészítve a bánkis jövőképpel – az alábbi koncepció bontakozott ki:

A közreműködők 5 nagy csoportot, programot különítettek el az akciótervben. Minden részterülethez vezetőt rendeltek, akik képviselni tudja az abban foglaltakat.

Projekt, cég, csoport és erőforrás menedzsment átfogó program – Szabolcsi Róbert

Módszertani központ átfogó program – Szabó Gyula

Háttér támogató infrastruktúra (beszerzés, IT fejlesztés) átfogó program – Felker Péter, Vargáné Soós Tímea

Oktatói felkészítés átfogó program – Drégelyi-Kiss Ágota

Hallgatói felkészítés átfogó program – Kerekes Attila

Minden tématerülethez számos feladatot rendeltek, amelyek a megvalósításhoz nélkülözhetetlenek.
Ezekről, illetve a projekt alapú oktatásról a későbbiekben még sor kerül egy megbeszélésre, amelynek alkalmával a kar munkatársai szélesebb körben is tájékozódhatnak.