Bánki Donát Hagyományőrző Köri Ballagás

2017. február 4-én került sor a Bánki Kar Ballagási ünnepségére, mely szép lezárás a most végzett hallgatók számára. A mostani Ballagás is családias hangulatban zajlott, tanárok, hallgató társak, barátok, családtagok körében.

Az ünnepséget a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Kar épületében tartottuk. Az aulában gyűltünk össze, ahol a Ballagók tiszteletük jeléül megkoszorúzták Bánki Donát szobrát. A mellszobor kulcsfontosságú szimbólum a bánkis hallgatók életében, hiszen ez a szobor köszöntött minket a legelső napon is. A hagyomány szerint az emlékmű szerencsét hoz a záróvizsgán annak a diáknak, aki megérinti Bánki Donát orrát.

Ezt követően átadtuk a Ballagók számára elkészített tarisznyát és a ballagó virágot, majd mindannyian felkísértük ballagó menetben a lassan kirepülő Mérnök Urakat. Az ünnepséget a Cantus Praeses-ek vezénylésével daloltuk végig.

A Hallgatók búcsúztatását Major Domusunk, Kovács Ádám Tamás alias „Pakító” nyitotta, ahol a Végzős Diákok aláírhatták utolsó katalógusukat. Ez bekerült a Ballagó ládába, hogy az utókor számára is megmaradhassanak. Ez a hagyomány már a Kör megalakulásától fontos szerepet tölt be a Ballagók számára, a patinás láda rengeteg korábban itt tanulótól őriz régi ereklyét, jelenléti ívet.

A hallgatók nevében Markovics Daniella mondott búcsúztatót, majd a Major Domusunk átadta a Ballagók számára elkészített Bánki Donát Hagyományőrző Kör saját diplomáját.
 

A ballagás zárásaként a résztvevők gratulációjukat adták át a Végzős Hallgatóknak.