Információbiztonsági vendégelőadás a Bánki Karon

Ebben a félévben újra folytatjuk az előző félév közepén elkezdett információbiztonsági témájú előadás-sorozatunkat. Ennek az esténként megrendezett, fakultatív előadás-sorozatnak az a célja, hogy az információbiztonság iránt érdeklődő hallgatóknak első kézből mutassuk meg az információbiztonsági szakma valós életét. Ennek keretében az információbiztonsági szakma különböző területein dolgozó szakértőket kérünk fel, hogy a saját munkájukon keresztül mutassák be az információbiztonsági szakma életének egy-egy részét, feladatait, kihívásait, érdekességeit.

A mostani előadás a KPMG információbiztonsági tanácsadási munkáját mutatja be. A KPMG Magyarország egyik legnagyobb, és egyben nemzetközi tanácsadó szervezete, amelynél a vezetési tanácsadással foglalkozó üzletágon belül egy külön csapat területe az informatikai biztonsági kockázatkezelési tanácsadás. Referenciáik közé tartozik számtalan bank, illetve állami és versenyszférába tartozó nagyvállalatok.

 

Előadó: Hargitai László, a KPMG informatikai kockázatkezelési tanácsadási csapatának szakértője

Előadás címe: Szervezeti kiberbiztonsági érettség mérése

Előadás időpontja, helyszíne: 2017. március 02. (csütörtök) 18:00, Bánki Kar (Népszínház u. 8.) földszint Tanácsterem

Előadás témája: Egyre több cég részéről merül fel, hogy az évek alatt információbiztonsági fejlesztésekre fordított összegek nem eredményeztek kisebb kitettséget a kiberbiztonsági támadásoknak, és nem növelték a szubjektív biztonságérzetet (sem a cégek, sem ügyfeleik oldalán). Egyre nagyobb ezért az igény a technológiai megoldásokon túl a stratégiai, kockázatkezelési, megfelelőségi biztonsági keretrendszerek kialakítására, amelyek az emberi tényezőt, mint kockázati faktort is kezelni tudják. A cél: a szervezet-szintű biztonság mérhetővé, nyomon követhetővé tétele, a fejlesztések eredményének visszamérése, és a megfelelés prezentálása kifelé (pl. anyavállalat, biztosító, hatóság irányába). Mindeközben bemutatásra kerül a hallgatók számára, hogy milyen feladatokkal jár egy ilyen felmérés elkészítése a napi gyakorlatban, milyen szaktudásra, háttértudásra, soft-skillekre van hozzá szükség.