Ipar napjai és Techtogether verseny

Idén is képviselik egyetemünket a Bánki Kar járműves csapatai az Ipar napjai és
Mach-Tech kiállításon, ezek mellett részt veszünk a GTE-Autopro TechTogether versenyen

Az Ipar napjai és Mach-Tech kiállítás minden aktív ipari szereplő életében kiemelt esemény. Idén nagy figyelmet fordítanak az Ipar 4.0 témakörére, amit a folyamatosan fejlődő digitalizáció és technológia megkövetel.

Az Óbudai Egyetem is képviselteti magát a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar járműves projektek járművével, valamit gyártási technológiáival (FlexAir pneumobil és OECO Shell Eco-Marathon). Ezek mellett a „Kritikus infrastruktúra védelmi kutatások” keretén belül Dr. Szabó József Zoltán által kifejlesztett Vibrotester névre hallgató moduláris korszerű diagnosztikai próbapaddal.


A kiállítás utolsó napján, azaz május 12-én, immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a GTE-Autopro TechTogether mérnökverseny. Nyolc egyetemről érkeznek 3 fős csapatok, összesen 18 egyetemi csapat méri össze tudását a gyártástechnológia és Ipar 4.0, valamint a digitalizáció kérdéseiben.
A nevező mérnökhallgatóból álló csapatok műszaki kvíz feladatokat oldanak meg, prezentációk keretében mutatják be a járműépítéseik során felhasznált Ipar 4.0 ismereteiket, és a kiállításhoz kötődve expo-caching kérdésekre keresnek válaszokat. Továbbá előzetesen kiadott feladatok megoldásait is prezentálniuk kell a szakmai zsűri előtt. Az előzetes feladatokat a Hepenix Kft. és a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. valamint a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ szolgáltatta. A feladatok változatosak és egyben kihívásokat is tartalmaznak a csapatok számára. A megoldandó feladatok között van OTED (One-Touch Exchange of Die) ülék koncepcióterv készítés, LEGO robot programozás és egy öntött alumínium termék egyszerűsített értékteremtő folyamatának Lean elv alapján történő értelmezése, egyben fejlesztése.

A képen Nyári Péter, Varjú Dániel és Kerekes Attila látható a Mobilis Központ által kiadott feladat megoldása közben
Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész Karról a FlexAir pneumobil csapatából Kurucz János, Garamvölgyi Zoltán, Sipos Ferenc, az OECO Shell Eco-Marathon csapatából pedig Boros Márk, Bús Gergely, Csóka Norbert indulnak. A csapatok felkészítő oktatója Kerekes Ferenc Attila. A csapataink már az előre kiadott feladatok megoldásához is összeültek, és tudásukat egyesítve dolgoztak.
Bízunk sikerükben, és jó versenyzést kívánunk a csapatoknak.
Akik érdekelődnek a verseny iránt, azokat várjuk a Hungexpo III. számú Fogadó csarnokába. A csarnok csak belülről a kiállítás területéről érhető el.
Kerekes Ferenc Attila