A világon egyedülálló biztonsági rendszer az ÓE BGK biztonságtechnikai mérnöki képzésében

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara a biztonságtechnikai mérnöki képzésben is törekszik arra, hogy hallgatói a modern biztonságtechnika eszközeit, rendszereit, azok működését megismerjék, kezelésüket megtanulják.

A Kar széles ipari kapcsolatai bővültek, amelynek egyik szemléletes eredménye, hogy Berende Péter úr (a kép baloldalán), az Accessium Ltd. tulajdonosa a biztonságtechnikai mérnöki képzést folytató Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karnak adományozott kettő készlet IoT eAcces biztonságtechnikai rendszert 2017. szeptember 13-án, amelyet a Kar dékánja, Rajnai Zoltán (a kép jobboldalán) vett át. Az eszközök érdekessége, hogy a beléptető rendszer kártyaolvasó egységei vezeték nélküli kapcsolattal csatlakoznak a központi egységhez, amely a cég egyik innovatív fejlesztése.

Az átadott rendszerekkel a hallgatók megtanulhatják a felhő alapú adattárolást, az M2M alapú mobil adatátvitelt, a BIG DATA adatfeldolgozást és az IoT működését egy korszerű, egyedülálló biztonságtechnikai rendszeren belül.

További információk a rendszerről: www.accessium.co.uk ; www.accessium.hu

 

Dr. Szűcs Endre