Látás hónapja az Óbudai Egyetemen – ingyenes szemészeti szűrés munkatársainknak

2000 óta rendezik meg évente a Látás Világnapját október második csütörtökjén. Ennek apropóján az Óbudai Egyetem munkatársai is részt vehetnek látásvizsgálaton október 11-én a Tavaszmező utcai campuson, illetve október 12-én az óbudai campuson. A vizsgálat ingyenes, de regisztrációhoz között, melynek felülete október 8-tól elérhető a honlapon.

2017-ben hetedik alkalommal hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma a „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására” elnevezésű pályázatot. A felhívásra Egyetemünk az „I love ÓE – ÓE loves Me” elnevezésű pályázatot nyújtotta be, és a projekttel sikeresen elnyerte a „Családbarát munkahely”címet.

A felhívásra idén is sikeresen pályázott az Óbudai Egyetem ezzel ismét elnyerve a „Családbarát munkahely”címet. A projektnek köszönhetően hónapról hónapra különböző egészségügyi és családi programokon vehetnek részt munkatársaink.

Az Óbudai Egyetem fontosnak tartja munkatársai egészségét, így a családbarát programsorozat első állomásaként, a Látás Világnapjához kapcsolódóan látásellenőrzést rendezünk két helyszínen.

 A szűrővizsgálatok időpontjai és helyszínei:

  •  2018.10.11. (csütörtök) 8:00-16:30 1084 Budapest, Tavaszmező utca 17. „D” épület, Zsibongó
  •  2018.10.12. (péntek) 8:00-16:30 1034 Budapest, Bécsi út 96./B F09

 A szemészeti vizsgálatról

A szemészeti szűrésen optometrista és szemész szakorvos végzi a látásellenőrzést modern precíziós műszerekkel. A vizsgálat személyenként körülbelül 15 percet vesz igénybe.

 FONTOS! Aki szemüveggel rendelkezik, az szíveskedjen magával hozni a vizsgálatra, aki pedig kontaktlencsét hord, az a vizsgálat napján ne viselje, mert téves vizsgálati eredmények születhetnek.

A kapott eredmény ismeretében a szakemberek a szükséges dioptriának és egyéb korrekciós paraméternek megfelelően szakvéleményt állítanak ki, illetve szemüveglencsét, valamint a helyszínen lévő kollekcióból igényes és divatos szemüvegkeretet ajánlanak. Az igény esetén megrendelt és személyre szabottan elkészített komplett szemüvegeket a szemészeti szűrést végző cég 3 hét múlva kiszállítja az Egyetemre, ahol bankkártyás, egészségpénztári kártyás, illetve készpénzes fizetésre is lesz lehetőség. Amennyiben az átvétel az Egyetemen meghiúsul, a munkavállaló kérésére a közelében lévő optikába (listát érdeklődőknek küldünk) kiszállítják a megrendelt szemüveget, mely ebben az esetben csak készpénzes fizetéssel lesz átvehető.

A szűrőprogramban részt vevő dolgozók családtagjainak látás ellenőrzés, vizsgálat, szemüvegkészítés, napszemüveg és kontaktlencse vásárláshoz kapcsolódóan lehetőséget biztosítanak egyedi kedvezmény igénybe vételére a törzsvásárlói kártya biztosításával. Családi kedvezménykártya-programban az adott időpontban megvásárolható szemüvegkeretek, szemüveglencsék, napszemüvegek, valamint a szemvizsgálati díj vételárából 20% kedvezményben részesülnek. A nem képernyős munkakörben foglalkoztatott munkavállalóink és a hallgatóink is részesülnek a cég által nyújtott kedvezményekben.

Regisztráció

A vizsgálat regisztrációhoz kötött. Kérjük a látásvizsgálatra jelentkezőket, hogy tartsák be a regisztrációban kiválasztott időpontot, illetve lehetőség szerint érkezzenek a lefoglalt időpont előtt 5 perccel a csúszások elkerülése végett!

A jelentkezők a regisztrációt követően automatikus emlékeztető emailt kapnak a regisztrált pontos hely és idő megjelölésével. Regisztrálni október 8-tól lehet a következő linkeken:

2018.10.11. Tavaszmező utcai campus

https://intranet.uni-obuda.hu/kmo/latasvizsgalat/day/2018-10-11

2018.10.12. Óbudai campus

https://intranet.uni-obuda.hu/kmo/latasvizsgalat/day/2018-10-12

 

forrás: news.uni-obuda.hu