Fókuszban a biometria, a szeptemberi BDI Doktorandusz Találkozó beszámolója

Már hagyományosnak mondhatóan, 2019. szeptember 20-án, pénteken délután megrendezésre került a 2015-ben indított BDI Doktorandusz Találkozó, amely a sorban már a harmincnegyedik rendezvény volt. Az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola doktoranduszainak és oktatóinak szóló rendezvénysorozat, ahol a tudományos előadások és a doktoranduszok bemutatkozása mellett lehetőség nyílik a szakmai beszélgetésekre, eszmecserékre, amelyek minden alkalommal jó hangulatban, baráti légkörben zajlanak.

ÓE Biztonságtudományi Doktori Iskola címer

A szemesztert nyitó rendezvényen Prof. Dr. Kovács Tibor egyetemi docens, tanszékvezető úr, a mindenkit foglalkoztató biometria tudomány általánosságaira rávilágító „Tények és félreértések a biometria területén” előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

A XXXIV. BDI Doktorandusz Találkozó

Ezt követően Fehér András doktorandusz, Kovács professzor úr hallgatója tartott előadást a biometrikus azonosítás témakörében „Tudományos-szakmai túra a sarki közérttől a reptéri biometrikus beléptetésig” címmel.

               

       Prof. Dr. Kovács Tibor e. docens                                  Fehér András doktorandusz

Az előadásokat követően a hallgatóság figyelmét felhívták a Biztonságtudományi Doktori Iskola társszervezésében, a kritikus infrastruktúra védelmének témakörében megrendezésre kerülő ICCECIP 2019 nemzetközi tudományos konferenciára, mely 2019. november 18-19-én kerül megrendezésre a Népszínház utcában.

Az ICCECIP 2019 konferencia logója

A programot jó hangulatban zajló szakmai beszélgetések zárták.

A következő, 35. találkozó 2019. október 25-én 17:00-kor lesz a Népszínház utcában, amely már harmadik éve az Európai Kiberbiztonsági Hónap rendezvénysorozat regisztrált eseménye.

Dr. Nyikes Zoltán
főszervező