Ösztöndíjak az Egyesült Államokba

A Fulbright Bizottság idén három kategóriában hirdet ösztöndíjakat a 2021/2022-es tanévre az Egyesült Államokba. Végzős hallgatók és doktoranduszok, egyetemi oktatók, valamint egyetemi és akadémiai kutatók jelentkezését várják, páratlan lehetőséget kínálva továbbtanulási, oktatói, kutatói szempontból.

Végzős hallgatóink, doktoranduszaink figyelmébe ajánljuk:

Fulbright Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjak

Továbbtanulási, kutatási lehetőséggel várják a végzős hallgatókat és a doktoranduszokat a 2021/2022-es tanévben, bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2020. július 31-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják. Az ösztöndíj időtartama 3-9 hónap. Aktív hallgatói jogviszony nem szükséges, és a jelentkezésnek nincs felső korhatára.

Pályázati anyag és online jelentkezés: a https://www.fulbright.hu/posztgradualis-hallgatoi-osztondijak/ oldalon. A pályázat beadási határideje: 2020. május 31.

Egyetemi oktatók figyelmébe ajánljuk:

Fulbright Oktatói ösztöndíjak

Oktatási lehetőséget kínálnak egyetemi oktatók számára a 2021/2022-es tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2020. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai egyetem meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 1 vagy 2 szemeszter. Pályázati anyag és online jelentkezés: a https://www.fulbright.hu/oktatoi-osztondijak/ oldalon. A pályázat beadási határideje: 2020. október 12.

Egyetemi/Akadémiai kutatók figyelmébe ajánljuk:

Fulbright Kutatói ösztöndíjak

Kutatási lehetőséggel várják az egyetemi és az akadémiai kutatókat a 2021/2022-es tanévben, bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2020. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél, és az amerikai akkreditált intézmény meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 3-5 hónap. A pályázati anyag és online jelentkezés: a https://www.fulbright.hu/kutatoi-osztondijak/ oldalon. A pályázat beadási határideje: 2020. október 12.