Hegesztéstechnológia specializációjú gépészmérnök mesterszak indul 2020 szeptemberében az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara 2020. szeptemberében nappali és levelező munkarendű, hegesztéstechnológia specializációjú gépészmérnök mesterszakot (MSc) hirdet államilag támogatott és önköltséges formában a növekvő hazai hegesztőszakember igény kielégítésére.

Az Óbudai Egyetem Bánki Kara országosan és nemzetközi szinten is jelentős szerepet töltött és tölt be a hegesztés szakterületen. 1970 óta folyamatosan képez hegesztő műszaki szakembereket, 1993-tól hazai, majd nemzetközi hegesztőtechnológusokat, hegesztő specialistákat és hegesztőmérnököket. A Kar munkatársainak szaktudása és tudományos eredményei alapján – hazai és nemzetközi szinten is – rangot vívott ki magának a hegesztéssel, hegesztéstechnológiával foglalkozó szakemberek körében. Kibocsátott hallgatói tudásukkal hozzájárultak és folyamatosan hozzájárulnak gazdaságunk versenyképességének növeléséhez.

A Bánki Kar a hiánypótló hegesztéstechnológia specializációjú mesterszak indításával olyan szakembereket képez, akik az elméleti ismereteikkel és gyakorlati készségükkel képesek a kiemelt jelentőségű járműgyártó, valamint általános gép-, alkatrész-, hegesztett szerkezet gyártó kis-, közepes-, és nagyvállalkozások szakmai feladatainak sikeres megoldására, technológiai fejlesztésre, innovációra.

A nappali és levelező képzés egyaránt négy féléves, diplomafeladat elkészítésével zárul. A végzett hallgatók elmélyült műszaki, tudományos ismeretekkel rendelkeznek a gépészeti anyag- és gyártástechnológiák területén. A képzés eredményeképpen képessé válnak komplex, magas szintű problémamegoldásra, korszerű tervezési módszerek alkalmazására, fejlesztéssel összefüggő feladatok megoldására, innovációra, kutatómunka végzésére a hegesztés és rokon eljárásai, valamint a gyártástechnológia további szakterületein is.

Várjuk a friss oklevelet szerzett hallgatóink jelentkezését a 2020/2021. tanévre, szeptemberi kezdéssel.

Jelentkezni az E-felvételi rendszerében, pótfelvételi eljárás keretében lehet azoknak, akiket az általános felvételi eljárásban nem vettek fel, vagy nem adtak be jelentkezést.

 

Prof. Dr. Rajnai Zoltán
dékán