Innovációs ötletverseny díjátadó és workshop

Az Innovatív Kezdeményezések Egyesülete, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával az Európa jövője konferenciasorozat részeként konferenciát szervezett 2022. március 25-én az Óbudai Egyetemmel és a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrummal partnerségben. A rendezvény címe: Üzlet és társadalmi felelősségvállalás az EU-ban – „tech for good startupok lehetőségei, sikerei”. 

Az eseményen innovációs ötletversenyt hirdetett meg az Egyesület, amelyre asszisztív technológiák fejlesztésével foglalkozó csapatok jelentkezhettek. A beérkező pályázatok közül a zsűri 2 nyertest hirdetett: a ReadItOut memória- és figyelemzavarral küzdő emberek fejlesztését célzó applikációt; a Brawoo csapata pedig készségfejlesztő szoftvert készít, ami már kiskorban alkalmas a gyerekek problémamegoldó képességének, logikus gondolkodásának és kreativitásának fejlesztésére.

Az ötletgazdák kibontakozását, projektjeik elindítását értékes informatikai tárgynyeremények és hosszútávú mentorálás segíti. Az üzletfejlesztési támogatásban az Egyesület szakmai partnere a ZENUIT International Kft. Panyi Mihály és Ott Károly vezetésével. 

A díjakat 2022. május 23-án az Óbudai Egyetem Bánki Karán átadta és a nyerteseket köszöntötte Dr. Ancza Erzsébet, dékánhelyettes az Óbudai Egyetem részéről, valamint Szolnoki Szabolcs és Nagy Dániel az Innovatív Kezdeményezések Egyesülete alapítói.