augusztus 2016

aug
28

Felhívás: Tanulmányi ösztöndíj bajor felsőoktatási intézményekbe

A BAYHOST Közép-, Kelet-, és Dél-Európa államaival foglalkozó Bajor Iskolacentrum a 2017/2018-as tanévre felsőoktatási végzettséggel rendelkező magyar állampolgároknak tanulmányi ösztöndíjat hirdet. A Bajor Szabadállam által finanszírozott ösztöndíj egy bajor felsőoktatási intézményben végzett doktori-, Master-, és posztgraduális tanulmányokat támogat. A pályázat nyertese 8.400 EUR ösztöndíjra jogosult, melyet 12 alkalommal kap meg (havonta 700 EUR), a legalább egy gyermekkel rendelkező nyertes esetén az összeg 10.320 EUR (havonta 860 EUR).

aug
28

Erősíteni kell a mérnökhallgatók gyakorlati tudását – megoldást talált az Óbudai Egyetem

Az ipar folyamatos fejlődése nehéz helyzetbe hozza az oktatást, hiszen egyszerre kell jól képzett elméleti és naprakész gyakorlati tudású mérnököket kinevelni. Az Óbudai Egyetemen olyan módszert vezetnek be 2017 szeptemberétől, amely egyesíti a két elvárást.

aug
21

Dr. Rácz Pál Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehetett át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából

Augusztus 18-án, a Pesti Vigadó dísztermében az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Lázár János miniszter, Závogyán Magdolna, helyettes államtitkár, Fekete György, az MMA elnöke, Szabó Tünde és Czibere Károly államtitkár kiemelkedő szakmai teljesítmények elismeréséül kitüntetéseket adott át.