május 2018

máj
23

Smart, Sustainable and Safe Cities Conference 2018

Az Óbuda Egyetem, KVK, Műszertechnikai és Automatizálási Intézete; az Óbuda Egyetem, BGK, Anyag- és Gyártástudományi Intézet, Anyagtudományi Intézeti Tanszéke, a Doktoranduszok Országos Szövetsége, valamint a Faculty of Security Engineering, University of Žilina és az IEEE SMC Technical Committee on Homeland Security szervezetek közös szervezésében kerül megrendezésre a Smart, Sustainable and Safe Cities Conference, azaz az Okos, Fenntartható és Biztonságos Városok nemzetközi tudományos konferencia. A rendezvény 2018. május 25-én, az előző évek után már harmadik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten, az Óbudai Egyetem Tavaszmező utcai kampuszán.

A rendezvényről bővebben itt olvashat.

máj
22

Közelgő rendezvények a Bánki Karon

 

Egy héttel később, május 31-én lesz a HAAS & ÓE BGK CNC Konferencia, melynek témája a „Az ipar és az oktatás kapcsolatának fontossága napjainkban”. A Haas Bartec GmbH és a Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar együttműködése keretében megrendezésre kerülő konferencián az együttműködő Felek megosztják tapasztalatikat, kiemelt figyelmet fordítva arra, milyen hatással van az új HAAS MiniMill-EDU marógép és a szimulátorok megléte az oktatás mindennapjaira.

A konferencián való részvétel előzetes regisztrációval ingyenes!
Regisztráció a Kar honlapján:
http://www.bgk.uni-obuda.hu/bgk-haas-cnc-konferencia


 

Rövid szusszanást, és a nyár beköszöntét követően június 5-én kerül megrendezésre a II. BGK Ipari és Szakmai Nap, melynek alapvető célja, hogy az együttműködő Felek elméleti és gyakorlati tudásbázisukat, kapcsolatrendszerüket közös szakmai céljaik érdekében együttesen mozgósítsák és ezen keresztül a kiemelt képzési területeken a Kar akadémiai tudásának és a Partnerek üzleti tapasztalatainak ötvözésével emeljék a magyarországi oktatás és kutatás színvonalát.

Információk és regisztráció: http://bgk.uni-obuda.hu/bgk-ipari-es-szakmai-nap

máj
9

Meghívó a Tésztahíd-építő Világbajnokságra

Élő stream a YouTube-on

Információs füzet  /  Information brochure

 

MEGHÍVÓ

A RECCS VILÁGBAJNOKSÁGRA

Az idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a RECCS Tésztahíd-építő Világbajnokság, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk. A versenyen 9 ország egyetemeiről-főiskoláiról érkező mérnökhallgatók fogják összemérni tudásukat. Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar 4 csapattal nevez.

A verseny fővédnökének felkértük:

Tarlós Istvánt, Budapest főpolgármesterét és
Nagy Gyulát, a Magyar Mérnöki Kamara elnökét.

Időpont:                  2018. május 24.
Helyszín:                Óbudai Egyetem, 1034 Budapest, Bécsi út 96/b.

PROGRAM

07.00 – 9.00               Regisztráció, a spagetti szerkezetek leadása

09.00 – 10.00             Zsűrizés

10.00 – 10.15             Megnyitó

10.15 – 11.30             A hidak versenye

11.30 – 12.45             A tartók versenye

12.45 – 13.45             Ebédszünet

13.45 –                      Eredményhirdetés és díjátadó     

 

prof. dr. Rajnai Zoltán dékán

Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar,

A Szervezőbizottság vezetője