-

A "+Google Naptár" gombra kattintva a gmail.com-os fiókkal rendelkezők felvehetik a kar naptárát a sajátjukhoz,
így elkerülhető hogy lemaradjanak a karral kapcsolatos eseményekről, információkról.Robbantástechnikai
szakmérnök / szakember
szakirányú továbbképzés

 


Veterángépjármű restaurátor
szakmérnök képzés

 


Tűzvédelmi szakmérnök
képzés

Információbiztonsági
szakmérnök / szakember
képzés

 


Köszöntöm az érdeklődő olvasót az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának dékánjaként egy fiatal, de ennek ellenére komoly hagyományokkal rendelkező egyetemi kar nevében.Friss hírek

(korábbi híreinket a Hír archívumban olvashatják)

nov
17

Tésztahíd-építő háziverseny 2018 Ősz - Eredmények

2018. november 15-én lezajlott az őszi Tésztahíd-építő háziverseny, melyen ezúttal 26 csapat küzdött meg az elsőségért. Tartó kategóriában az idei RECCS Világbajnokságon is kiválóan szereplő páros, Laky Norbert és Mátlé Roland "Dominó" elnevezésű szerkezete szerezte meg az első helyezést 439,1 kg teherbírással, a második helyet Kisjuhász Márk és Doszpod Dávid Zoltán "DoKi" fantázianevű tartója érte el 257,1 kg teherbírással, míg a bronzérem a Gazda Péter és Baj Balázs által készített "Az aláírásunk" elnevezésű szerkezetének járt, ami 247,5 kg-nyi terhet bírt el.

Híd kategóriában a "Harmadik" fantázianévre hallgató szerkezet nem harmadik, hanem első helyezést ért el 185,4 kg teherbírással. Készítője Ungár Patrik volt. A második híd 106,7 kg-ot bírt, ez a "Szilvi" névre hallgatott és Vers Botond, valamint Bondor Csaba által épült. Harmadik helyezést szerzett a Drávecz Bence és Ferenczi András által készített "Roppanó" fantázianevű híd 71,1 kg teherbírással.

A nyertesek oklevelet és kis Bánkis csomagot kaptak, valamint jutalmul sikeresen kvalifikálták magukat a jövő évi Világbajnokságra! Reméljük eredményeiket megjavítva ott is kiválóan fognak szerepelni. Nem csak a nyertesek, de a többi résztvevő szorgalmát is pontokkal jutalmazzuk, az alábbi táblázatban olvasható, hogy mely szerkezetek készítői milyen eredményt értek el és hány pontot kaptak.

Sajnálatos esemény is történt, az egyik tartó mérése előtt-közben elromlott  az erőmérő berendezés. Ennek ellenére elindult a törés, de nem sikerült mérni. A tartó Tar Tóbiás néven szépen szerepelt, és mivel 3. lett a szépségversenyen, a készítők kaptak pontot, valamint jogosulttá váltak a Világbajnokságon való indulásra.

A szépségverseny eredményei:

1. hely - Harmadik (készítő: Ungár Patrik) - 5pont
2. hely -  Béla (készítők: Makay Sarolta, Takács Péter) - 3pont
3. hely -  Tar Tóbiás (készítők: Bagossy Barnabás, Hír Marcell) - 2pont

nov
15

Sikeresen zárult a XLVIII. TDK

2018. november 14-én sikeresen lezajlott a XLVIII. Tudományos Diákköri Konferencia. Az ünnepélyes megnyitóra szép számmal érkeztek diákok és kollégák, így megtelt az esemény helyszínéül szolgáló 252-es terem. A nyitóbeszédet Dr. Drégelyi-Kiss Ágota kutatási dékánhelyettes tartotta meg, majd 14 órától a szekcióülések következtek.

Köszönjük a szervezőknek és a közreműködőknek, hogy Karunkon ismét színvonalas rendezvényre kerülhetett sor.

Az eseményről készült képek elérhetők az alábbi galériában, a mappa a képek beérkezésével folyamatosan frissül. Köszönjük munkatársainknak az elkészített fotókat!

nov
13

Megjelent a Bánki Közlemények 2018. évi 3. száma

Elérhető a Bánki Közlemények harmadik száma, benne több, a gyakorlatban is hasznosítható tartalmú tanulmánnyal, amelyek azonban nem nélkülözik az elméleti mélységű fejtegetéseket, illetve a történeti és az összehasonlító elemzést sem.

nov
11

November 14-én őszi TDK!

A XLVIII. Tudományos Diákköri Konferencia ünnepélyes megnyitójára 2018. november 14-én (szerdán) 13:45-től kerül sor a 252. teremben. Az eseményt megnyitja: Dr. Drégelyi-Kiss Ágota kutatási dékánhelyettes.
A szekcióülések ezt követően 14:00-tól kezdődnek. A részletes program az alábbi aloldalon tekinthető meg.

okt
26

Felhívás a Magyar Biztonsági Fórum Egyesület 2018/2019. évi pályázatára a Bánki Karon

FELHÍVÁS ÉS ELJÁRÁSI REND

A MAGYAR BIZTONSÁGI FÓRUM EGYESÜLET 2018/2019. ÉVI PÁLYÁZATÁRA

AZ ÓBUDAI EGYETEM BÁNKI DONÁT GÉPÉSZ ÉS BIZTONSÁGTECHNIKAI MÉRNÖKI KARÁN

 

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán, a MAGYAR BIZTONSÁGI FÓRUM EGYESÜLET (továbbiakban: MBF) ösztöndíj pályázatának elbírálási rendjét és feltételeit az „Óbudai Egyetem Hallgatói juttatási és térítési szabályzata” 11. § alapján az alábbi leírás tartalmazza:

okt
11

Új beadási határidő: november 30! - ABB mentorprogram női műszaki felsőoktatási hallgatóknak

Pályázati felhívás 
 
Az ABB Kft., mint Kiíró, „ABB mentorprogram női hallgatóknak” elnevezéssel pályázatot hirdet a műszaki felsőoktatásban - az energetika és automatizálás területén - tanuló 5 fő főiskolai/egyetemi női hallgató számára. 
 
Programunk célja, hogy erősítsük a nők részvételét és növeljük munkavállalási kedvüket a műszaki vonalon, illetve lehetőséget biztosítsunk arra, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével. 
A program során 5 fő női hallgató kerül kiválasztásra. A programban résztvevő hallgató a Kiíró cég vezetői, vagy meghatározó szakemberei közül saját dedikált mentort kap, akikkel a félév során 5 alkalommal konzultáción vehet részt. A nyertesek továbbá betekintést nyerhetnek egy multinacionális cég mindennapjaiba, gyárlátogatáson vehetnek részt, találkozhatnak az ABB női vezetőivel, HR szakemberektől személyes konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, vagy akár gyakornokként aktívan részt vehetnek a munkában. Emellett megismerhetik, hogy milyen különböző életpálya modellek léteznek a műszaki területen. 
 
Subscribe to ÓBUDAI EGYETEM Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar RSS