A "+Google Naptár" gombra kattintva a gmail.com-os fiókkal rendelkezők felvehetik a kar naptárát a sajátjukhoz,
így elkerülhető hogy lemaradjanak a karral kapcsolatos eseményekről, információkról.


Dékáni köszöntő

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának dékánjaként egy mindössze öt éve létrejött, de ennek ellenére komoly hagyományokkal rendelkező egyetemi kar nevében köszöntöm honlapunkon a tisztelt látogatót.


Robbantástechnikai szakember és szakmérnök szakirányú továbbképzési szak


Friss hírek

okt
17

Búcsúzunk Dr. Váradi Andrástól

Mély megrendüléssel értesültünk a szomorú hírről: életének 79. évében, 2017. október 11-én elhunyt Dr. Váradi András főiskolai docens, az Óbudai Egyetem jogelőd intézményének, a Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskola Gépgyártástechnológiai Tanszékének volt tanára, tanszékvezetője.

okt
17

Józsefvárosi Információbiztonsági Esték (2017. október 13., 20. és 27.)

Az Óbudai Egyetem Bánki Kar szervezésében az európai kiberbiztonsági hónap rendezvényeihez csatlakozva információbiztonsági, biztonságtudatosító előadásokat tart 17 órai kezdettel. 

Csatolmány: 
okt
12

MVM - Alkotó Energia Pályázat

Itt a lehetőség, hogy megmutasd kreativitásodat!

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. országos Alkotó Energia pályázatot hirdet alkotóknak DIY (Do it yourself! – Csináld magad!) őrülteknek, értékmentőknek. Négy kategóriában nevezhetsz értékes nyereményekért. A második alkalommal meghirdetett pályázatra újragondolt, átalakított bútorokkal, használati tárgyakkal nevezhetnek az értékmentők, átalakítók, DIY-őrültek.

Az Alkotó Energia 2017 pályázat lehetőséget ad mindazoknak megmutatni magukat, akik hisznek az értékek megőrzésében, a környezetük tudatos alakításában, és nem utolsó sorban magukhoz ragadják az ecsetet, ragasztót, smirglit és alkotnak. Régi, megunt, kidobásra szánt használati tárgyakat, bútorokat szépítenek meg, varázsolnak újjá, adnak új életet, funkciót nekik.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. december 31.

okt
10

Pályázati felhívás: a Terrorelhárítási Központ kiírása

A Terrorelhárítási Központ nyílt pályázatot hirdet "az ún. "ramming" típusú terrortámadások megelőzésének, megakadályozásának technikai kihívásai és újszerű, innovatív műszaki megoldások keresése és lehetőségei" címmel.

okt
5

Beszámoló a Kutatók Éjszakája rendezvényről könyvtáros szemmel

Az idei, 2017-es eseményt szeptember 29-én, a pákozdi csata évfordulóján rendezték meg országszerte. Ezen évek óta részt vesz a Bánki épületében levő Könyvtár is. Az oktatáshoz kapcsolódó harckocsi maketteken keresztül mutatjuk be dr. Szűcs Endre ny.h. alezredes úrral közösen ezen eszközök fejlődésének történetét. Néhány héttel ezelőtt bővítettük a repertoárunkat négy hadihajóval. Ezek közül a látogatók választhattak egyet, aminek a történetét, érdekességeit röviden ismertettem. A három előadásrész (a II. világháborús időszakból származó, a háború utáni harckocsik, valamint egy hajó) után egy TOTÓ kitöltése következett. Megfelelő számú (8) helyes válasz esetén egy kicsi, összepattintható járművet lehetett nyerni. Közel nyolcvan darabot osztottunk ki a látogatók között. Körülbelül százharminc vendéget fogadtunk, akik közül többen is második, harmadik, sőt negyedik éve tisztelnek meg minket látogatásukkal. Nem tudunk pontos számot mondani, mert amint befejeződött az egyik turnus, már kezdődött is a következő. Az est folyamán nyolc előadást tartottunk. Az utolsót már másnap hajnali fél egykor fejeztük be. Mivel az épület ilyenkor mindenki előtt nyitva áll, így bárki bejöhetett. Két látogató mély nyomot hagyott bennem. Az ő történetüket szeretném megosztani. >>> A beszámoló folytatódik - kattintson!

okt
4

Fotók a Kutatók Éjszakája 2017-ről

Közel 1500 ember volt kíváncsi az idei Kutatók Éjszakája rendezvénysorozatra a Bánki Karon. A 2017. szeptember 29-i eseményen mintegy 50 programot tekinthettek meg a Józsefvárosi Campusba látogatók.

Régi előadóink mellett sok új kolléga csatlakozott, és színesítette tovább a rendezvényt. Nagyon sokan voltak, a legkisebbektől a nagyszülőkig mindenki jól érezte magát. Mind az udvaron, mind az épületben készültek fotók, amelyek az alábbi linken érhetők el:

A fotókat köszönjük Mikó Lilinek és Merényi Zitának!

>> Kutatók Éjszakája 2017 fotók <<

okt
3

Mentorprogram Női Hallgatóknak - Jelentkezz Te is!

Ismét lehet pályázni az ABB női műszaki egyetemi hallgatók részére kiírt mentorprogramjára.

Az ABB Kft. immár harmadik egymást követő évben hirdeti meg műszaki egyetemi és főiskolai női hallgatók számára az „ABB mentorprogram női hallgatóknak” elnevezésű programját. A pályázatra 2017. október 5. és november 12. között lehet jelentkezni.

Oldalak

Subscribe to ÓBUDAI EGYETEM Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar RSS