Skip to content

Üdvözöljük intézetünk honlapján!

Tisztelettel köszöntöm a kedves olvasót az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Gépészeti és Biztonságtudományi Intézetének igazgatójaként a kar egyik komoly hagyományokkal rendelkező intézet munkatársai nevében.


 

BEMUTATKOZIK A BIZTONSÁGTECHNIKAI INTÉZETI TANSZÉK

Prof. Dr. Kovács Tibor tanszékvezető, egyetemi docens:

BEMUTATKOZIK A BIZTONSÁGTECHNIKAI INTÉZETI TANSZÉK

Tisztelt Látogató!

A biztonságtechnikai mérnökképzés teljes vertikuma - alap (BSc)-, mesterképzés (MSc), illetve tudományos fokozat megszerzése (PhD) a Biztonságtudományi Doktori Iskolában - Magyarországon csak az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán érhető el.

A COVID-19 első és második hulláma között egy kis csapatépítésre időt szakítottak a kollégák az egyetem Zamárdiban található üdülőjében

A COVID-19 első és második hulláma között egy kis csapatépítésre időt szakítottak a kollégák az egyetem Zamárdiban található üdülőjében.

Augusztus végén egy kihelyezett értekezlettel egybekötött erőgyűjtésre összegyűltünk a Balaton partján a félév megkezdése előtt.

Thyssenkrupp

A thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. és az Óbudai Egyetem között évek óta tartó jó együttműködésnek köszönhetően a távoktatáshoz azonnali segítséget kapott a Gépészeti és Biztonságtudományi Intézet Dr. Kiss Gábor kérésének eleget téve Marc de Bastos Eckstein ügyvezető Úrtól és kollégáitól. 

Optikai hálózatok oktatás

2019. december 11.-én egész napos tanfolyamot tartott Balla László az Agenda Age Kft. tulajdonosa, ügyvezetője a III. éves Biztonságtechnikai mérnök hallgatóknak OPTIKAI hálózatok címmel.
Az oktatásra a Gyakorlati biztonságtechnika kurzus keretén belül került sor a kar MBF biztonságtechnikai laborjában, ahol az elméleti ismeretanyag elsajátítása mellett nagy hangsúlyt kapott a gyakorlat is.

The Sixth Euro-China Conference

Dr. Kiss Gábor, intézetünk docense részt vett a 2019. október 15.-18. között megrendezésre került The Sixth Euro-China Conference on Intelligent Data Analysis and Applications elnevezésű konferencián, melyet az Aurel Vlaicu Egyetem szervezett Aradon.

A „Manchurian Artificial Intelligence in Autonomous vehicles” című előadásával elnyerte a szekció legjobb cikke díjat.

QuBit

Dr. Kiss Gábor, intézetünk docensét keynote speaker-ként meghívták a QuBit Társaság szervezésében megrendezésre került Driving.digital conferenciára (Samorin, Szlovákia). A konferencia másnapján 2019. október 15-én panelist speaker-ként válaszolt a közönség kérdéseire az általa korábban felvázolt információbiztonsági problémákkal kapcsolatban az önvezető járművek témakörben

A Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. 20 éve Magyarországon

A Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.-vel már négy éve folyamatosan tartja a kapcsolatot intézetünk docense, Dr. Kiss Gábor, akit a Bánki Kar képviselőjeként a cég magyarországi fennállásának 20 évfordulójára szervezett ünnepségére név szerint hívtak meg.

HIKVISION - OE BGK együttműködés

HIKVISION Hungary látogatás és adomány az Óbudai Egyetem Bánki Karának

A gyakorlati biztonságtechnikai oktatás fejlesztésének, a biztonságtechnikai labor kiépítésének folyamatában újabb jelentős lépést tettünk.

2019 IEEE Smart World Congress

Dr. Kiss Gábor, intézetünk docense lehetőséget kapott, hogy saját workshop-ot szervezzen a 2019 IEEE Smart World Congress alkalmából Angliában a De Monfort Egyetemen 2019 augusztusában. A sikeresen megtartott workshop címe: The first international Workshop on Security Issues in the World of Smart Cities, melyre több különböző földrészről érkeztek előadás javaslatok.

Oldalak