Megélénkülő CEEPUS kapcsolatok

Aktív félévet zárt karunk a CEEPUS, PL 07-01 Engineering as Communication Language in Europe pályázat keretében.

Dr. Marinko Stojkov (University of Slavonski Brod), Dr. Czifra Árpád (ÓE-BGK) és Prof. Dražan Kozak (University of Slavonski Brod)

A 2023/24 tanév tavaszi félévében 8 külföldi intézmény 16 oktatója látogatott el karunkra, találkozott a hallgatókkal, tartott előadást. A vendégek megismerték a Bánki Kar oktatási és kutatási lehetőségeit, a Gépészeti és Technológiai Intézetet, értékes partnerkapcsolatok születtek.

Dr. Czifra Árpád (ÓE-BGK), Dr. Katarzyna Skrzypek (University of Zielona Góra –UZG), Dr. Wojciech Babirecki  (UZG), Dr. Małgorzata Śliwa (UZG), Karol Dobrowski (UZG), Dr. Farkas Gabriella (ÓE-BGK), Dr. Mikó Balázs (ÓE-BGK)

A lengyel, horvát, román, szlovák, makedón, szerb kollégák révén új oktatási és kutatási kapcsolati hálóval erősödött Karunk és egyúttal Intézetünk is. Hallgatóink megismerték a külföldi intézmények oktatóit, kutatóit és remélhetőleg kedvet kapnak a közép-európai mobilitáshoz!

Dr. Czifra Árpád (ÓE-BGK), Abdulwahab MGHERONY (ÓE, PhD student), Prof. Zoran Pandilov (Cyril und Methodius University in Skopje), Dr. Lukasz Bohdal (Koszalin University of Technology)

Prof. Ing. Ján Viňáš (Technical University of Košice), Dr. Pinke Péter (ÓE-BGK), Prof. Ing. Ildikó Maňková (Technical University of Košice),         Prof. Ing. Janette Brezinová (Technical University of Košice)

Bízunk benne, hogy ez a 2012 óta működő hálózat a jövőben is sikeresen és eredményesen szolgálja az Óbudai Egyetem és partnerei közötti együttműködést!

Dr. habil. Czifra Árpád

egyetemi docens

KÜLFÖLDI OKTATÓK FOGADÁSA A GYÁRTÁSTECHNOLÓGIAI INTÉZETI TANSZÉKEN – 2024. MÁJUS

CEEPUS program keretében a tanszék vendégül látta Dr.Sc. Miogdrag Hadžistević egyetemi tanárt az Újvidéki Egyetem Műszaki Karáról és prof. Dr. Snezana Hadžistević a Prishtinai Egyetemről (Kosovska Mitrovica), valamint Dr. Anna Gawelt és Dr. Magdalena Machnot a Krakkói Műszaki Egyetem oktatóit.

A találkozókon sor került a tanszéki laborok megtekintésére, a tanszéki oktatási-kutatási tevékenység bemutatására és az Intézmények közötti kapcsolatépítési lehetőségek megbeszélésére.

A 2024/25. tanévben tanszékünk három CEEPUS hálózatban tag:

Dr. habil. Mikó Balázs (Ceepus coordinátor)