Skip to content

Friss hírek

Diploma
Az Aurel Vlaicu Egyetem Rektora, Prof. Dr. Ramona Lile, kitüntette Dr. Kiss Gábort, intézetünk docensét a Kiválósági Diplomával, melyet a tudományos kutatási tevékenység során elért kiemelkedő teljesítmény elismeréséként ítélt oda kollégánknak.
 
The Sixth Euro-China Conference

Dr. Kiss Gábor, intézetünk docense részt vett a 2019. október 15.-18. között megrendezésre került The Sixth Euro-China Conference on Intelligent Data Analysis and Applications elnevezésű konferencián, melyet az Aurel Vlaicu Egyetem szervezett Aradon.

A „Manchurian Artificial Intelligence in Autonomous vehicles” című előadásával elnyerte a szekció legjobb cikke díjat.

QuBit
 
Dr. Kiss Gábor, intézetünk docensét keynote speaker-ként meghívták a QuBit Társaság szervezésében megrendezésre került Driving.digital conferenciára (Samorin, Szlovákia). A konferencia másnapján 2019. október 15-én panelist speaker-ként válaszolt a közönség kérdéseire az általa korábban felvázolt információbiztonsági problémákkal kapcsolatban az önvezető járművek témakörben

A Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. 20 éve Magyarországon

A Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.-vel már négy éve folyamatosan tartja a kapcsolatot intézetünk docense, Dr. Kiss Gábor, akit a Bánki Kar képviselőjeként a cég magyarországi fennállásának 20 évfordulójára szervezett ünnepségére név szerint hívtak meg.

2019 IEEE Smart World Congress

Dr. Kiss Gábor, intézetünk docense lehetőséget kapott, hogy saját workshop-ot szervezzen a 2019 IEEE Smart World Congress alkalmából Angliában a De Monfort Egyetemen 2019 augusztusában. A sikeresen megtartott workshop címe: The first international Workshop on Security Issues in the World of Smart Cities, melyre több különböző földrészről érkeztek előadás javaslatok.

FameLab

Az Óbudai Egyetem képviseletében Dr. Kiss Gábor, intézetünk munkatársa jutott be a FameLab - Talking Science 2019 rendezvénysorozat elődöntöjébe, melyet a Magyar Tudományos Akadémia és a British Council közösen szervez.

Kiss Gábor előadása

 A China Jiliang University (Hangzhou, Kína) 2018. októberében ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját. 
A többnapos ünnepi rendezvénysorozat részeként meghívott három külföldi előelőadó tudományos előadását is meghallgathatták a vendégek. 
Az egyik előadás megtartására intézetünk munkatársát, Dr. Kiss Gábort kérték fel, aki az önvezető járművek területén végzett kutatási tapasztalatait oszthatta meg a vendégekkel.

Sikeres szereplés a FameLab - Talking Science rendezvénysorozat elődöntöjében

A China Jiliang University (Hangzhou, Kína) 2018. októberében ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját. 
A többnapos ünnepi rendezvénysorozat részeként meghívott három külföldi előelőadó tudományos előadását is meghallgathatták a vendégek. 
Az egyik előadás megtartására intézetünk munkatársát, Dr. Kiss Gábort kérték fel, aki az önvezető járművek területén végzett kutatási tapasztalatait oszthatta meg a vendégekkel.

Emlékkönyv is készült a XXIII. Őszi Biztonságtechnikai Szimpózium keretében

Felkerült a Gépészeti és Biztonságtudományi Intézet weboldalára az emlékkönyv, amely a XXIII. Őszi Biztonságtechnikai Szimpózium keretében készült a biztonságtechnikai mérnökképzés 25. évfordulója alkalmából. Az alábbi linken tekinthető meg, és elérhető marad a GBI oldalán az Intézet menüsorban.