Sor került a Projektindító értekezletre

2019. január 8-án lezajlott a projektindító értekezlet a 2018-1.3.1-VKE-2018-00034 számú, „Vészhelyzetekben alkalmazható, konténerbe épített, moduláris kommunikációs infrastruktúra és technológia kialakítására és a fejlesztés fenntartására, valamint prototípus termékcsalád kifejlesztésére” elevezésű pályázat kapcsán.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázati felhívására konzorciumi tagként az Óbudai Egyetem sikeres pályázati aktivitásával vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázat keretében vészhelyzetekben alkalmazható – konténerbe épített, moduláris kommunikációs infrastruktúra kialakítására – konténerbe épített mobilizálható, modulrendszerű infokommunikációs hálózatot építünk ki.

A pályázat megvalósítási összköltsége: 2 024 201 992 Ft, amelyből az Egyetem részesedése 675. 547. 492 Ft

A konzorciumot a Belügyminisztérium által alapított HEROS Zrt. vezeti, a munkában szintén konzorciumi tagként vállalt feladatokat a H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft. is. A projekt szakmai vezetője Rajnai Zoltán professzor.

A konzorcium tagjai továbbá a NETWORKER Kft. és a PANIM Innováció Menedzsment Kft. is.

A megvalósítók január 8-án megtartották alakuló konzorciumi ülésüket, tisztázták a projektmenedzsment és a konzorciumi tagok fő feladatait, megegyeztek a rendszeres szakmai és adminisztrációs egyeztetések rendjében. A projekt GANTT táblája alapján megkezdődött munka végén kettő olyan konténer-típus kifejlesztése történik meg, amelyek ipari-, természeti- és/vagy humán katasztrófa esetén biztosítanak infokommunikációs támogatást az elhárításban részt vevők számára.

A projektbe az Óbudai Egyetem a doktori-, a BSc és MSc képzésben részt vevők közül több tehetséges, a kutatás-fejlesztés iránt érdeklődő hallgatót is be kíván vonni.