Felsőoktatási Hallgatói Kutatói Ösztöndíj pályázat

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány (a továbbiakban: KMTA) célja, hogy támogassa a hazai kutatói és a tudományos pályán való elindulást, majd pályán tartást, valamint a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók kutatómunkáját.
A Felsőoktatási Hallgatói Kutatói Ösztöndíj célja a felsőoktatási képzésben részt vevő, tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása.

A pályázat útján támogatás nyerhető el ösztöndíj formájában, amelynek a pályázó pályázatában megjelölt bankszámlára történő folyósításáról a KMTA gondoskodik
Az ösztöndíj nettó összege: 83 000 Ft/hó/fő. (a teljes támogatási időszakban összesen 489.000 Ft/fő kerül kifizetésre)
Az ösztöndíj időtartama: 6 hónap (2021. július 1. - 2021. december 27.)

Jelen ösztöndíjpályázatra bármely tudományterületet érintő pályázat benyújtható, de előnyt jelent, ha a pályázó az alábbi témák egyikét műveli és ezen a területen már releváns tapasztalattal rendelkezik:
- gépjárművek dinamikája,
- intelligens rendszerek és azok szabályozása,
- precíziós állattenyésztés,
- élettani folyamatok online paraméterbecslése,
- a nemzeti identitás és szuverenitás jogi vonatkozásai,
- Kárpát-medencei kapcsolatok építése

A pályázatokat 2021. június 1. - 2021. június 20. között lehet benyújtani.

A jelentkezés módja: E-mail írása a palyazatatkmta.hu címre. A tárgy mezőbe írják be: „jelentkezés Kutatói Ösztöndíjra”. Ide kérjük elküldeni a tanulmányi és egyéb igazolások digitális változatát (melyeket majd eredetiben az esetleges szerződéskötéskor kell benyújtani) továbbá regisztráció és a részletes adatlap kitöltése a https://kmta.hu/kerdoiv/regisztracio.php oldalon.

A pályázati kiírás teljes szövege itt érhető el.