Támogatókat keres az Óbudai Egyetem Formula Student csapata

Az O.U.R. Team, Egyetemünk 2019-ben megalakult Formula Student csapata gőzerővel dolgozik a versenyautó építésén, készül a váz, valamint az egyes alkatrészek, a többfunkciós kormány például már elérte a készhez közeli állapotot, így ezen hamarosan elkezdhetik a teszteléseket. Az egység funkciói a kormányzás mellett a sebességfokozat váltása és kijelzése, a fordulatszám visszajelzése, beállítások kapcsolása, rádiós kommunikáció indítása, valamint a tengelykapcsoló vezérlése. Csatlakozása egy kioldható kapcsolaton keresztül történik, ami ugyanazon az elven működik, mint a Formula 1-es autóké.

A csapat motor részlegének egyik feladata a kipufogórendszer megtervezése, a mellékelt képeken a motor gyári kipufogó leömlője látható, amitől a versenyautóhoz készített új, egyedi tervezésű rendszer teljesen eltérő lesz anyaghasználatban, geometriában és is áramlástanilag. Az airbox egység is véglegeshez közeli formát öltött és a gyártásának az előkészületeivel is jól halad a team.

A csapat célja, hogy idén összeépítésre kerülhessen a versenyautó, jövőre pedig szeretnék ha az rajthoz is tudna állni. Felvári Bálint csapatkapitány úgy nyilatkozott az autopro.hu-nak, hogy a lehető legjobb konstrukcióval akarnak debütálni - ezen céljuk eléréséhez támogatókat keresnek, olyanokat, akik részegységek felajánlásával, illetve azok beszerzéséhez szükséges anyagi támogatással szeretnék segíteni az autó építését, hogy az Óbudai Egyetem autója mielőbb a pályán is bizonyíthasson!

Amennyiben szeretné támogatni az O.U.R. Team munkáját, vagy további információra van szüksége, írjon a csapat e-mail címére (ourteamracingatgmail.com) vagy keresse közvetlenül Felvári Bálint csapatkapitányt (felvari.balintatbgk.uni-obuda.hu).

 

forrás: https://autopro.hu/techtogether/tamogatokat-keres-az-o-u-r-team/669176; https://www.facebook.com/OURTeamFormulaStudent/

fotók: O.U.R Team