Főgépész-Díjat vehetett át Dr. Czifra György, a Bánki Kar oktatója

Dr. Czifra György mestertanár, Karunk Anyag- és Gyártástudományi Intézetének oktatója kapta a Dr. Csibi Vencel-József Főgépész-Díjat 2021-ben, az online megtartott XXIX. OGÉT 2021 Nemzetközi Gépészeti Konferencián, amely díjat a COVID-helyzet miatt csak idén tudott személyesen átvenni az idei OGÉT 2022 Konferencián, Székelyudvarhelyen.

Az OGÉT konferencia szervezőbizottságának szavaival élve ezt "a második főgépész díjat olyan szakembernek adták, aki a pályafutását hajók építésével kezdte, mára azonban elismert egyetemi oktató, sőt oktatáskutató. Régi barátja az OGÉT-nek."

A Bánki Kar nevében kollégánknak ezúton gratulálunk az elismeréséhez!
 
A díj névadója Dr. Csibi Vencel-József (1945. március 7. – 2019. április 6.)
Dr. Csibi Vencel-József egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság alapító tagja és elnökhelyettese kezdeményezte, létrehozta és 27 éven át folyamatosan szervezte a gépészmérnökök talán egyik legfontosabb magyar nyelvű fórumát – az OGÉT konferenciát. Halálát követően a Nemzetközi Gépészeti Konferencia – OGÉT szervezőbizottsága döntést hozott arról, hogy az általa létrehozott „Főgépész” díjat a professzor emlékére jövőtől Csibi Vencel emlékdíjjá változtatja.