február 2019

feb
21

Hallgatóink sikert értek el a MÉB TDK-díj pályázaton

Ezúton szeretnénk gratulálni Karunk két hallgatójának, Szabó Viktóriának és Molnár Kristófnak, akik a Magyar Égéstudományi Bizottság TDK-díj pályázatán bronz fokozatú elismerésben és az ezzel járó pénzjutalomban részesültek.

Munkájukat megköszönve további sikereket kívánunk!

feb
21

Jelentkezz az képzésre! Érveléstechnika és személyiségfejlesztés a tudományos munkában

Jelentkezz az Érveléstechnika és személyiségfejlesztés a tudományos munkában - 20 órás, ingyenes tréningre, amelyet elsősorban a TDK-ban résztvevő hallgatók részére szervezünk!

Bővebb információ az alábbi linken.

feb
8

K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat 2018

Még van idő jelentkezni a K&H által meghirdetett ösztöndíjpályázatra!

A pályázatra 2019. február 17-ig lehet jelentkezni, a pályázati anyagok elküldésével.

A teljes pályázati kiírást a mellékelt pdf dokumentum tartalmazza.

feb
7

Érveléstechnika és személyiségfejlesztés a tudományos munkában

Érveléstechnika és személyiségfejlesztés a tudományos munkában - 20 órás, ingyenes tréning elsősorban a TDK-ban résztvevő hallgatók részére

Bővebb információ az alábbi linken.

feb
7

Pályázati felhívás egyetemi és főiskolai hallgatók részére

“Okoseszközök hatása a családi életre illetve egészségünkre”

címmel, közösen hirdet pályázatot  a Pepita.hu családi portál illetve a Doklist.com nemzetközi orvosértékelő portál.  Magyarországi, illetve a szomszédos országok magyar anyanyelvű, alap-, mester- vagy osztatlan képzésében résztvevő, 40 évnél fiatalabb, aktív státuszú hallgatóinak.

Beadási határidő: 2019. március 31.
A pályázaton elnyerhető ösztöndíj: egyszeri 120.000 Ft

A pályázatról részletesen a https://pepita.hu/#osztondij2019 és a https://doklist.com/#osztondij2019 oldalon tájékozódhat, valamint ezeken a felületeken jelentkezhet a pályázatra.

feb
6

Budapest Ösztöndíj Program 2019/2020

Budapest Főváros Közgyűlése az előző évekhez hasonlóan idén is meghirdeti a Budapest Ösztöndíj Programot (a továbbiakban: Program), amelynek célja a közigazgatáson belüli hatékony és célirányos utánpótlás kinevelése, valamint az, hogy az ösztöndíjat elnyerők betekintést nyerjenek a Fővárosi Önkormányzat tevékenységébe, megismerjék a helyi közigazgatás rendszerét, annak folyamatait.

A Program keretében a nyertes pályázók a diploma megszerzése előtt – 2019 szeptemberétől, illetve 2020 februárjától 10 hónapon keresztül – szakmai anyagok, kutatási és konzultációs lehetőségek biztosítása által segítséget kapnak diplomamunkájuk elkészítéséhez.

A Programban legfeljebb 10 fő nappali tagozatos, a Program kezdési időpontjában osztatlan, alap- vagy mesterképzésben részt vevő, utolsó tanulmányi évét megkezdő egyetemi vagy főiskolai hallgató vehet részt, aki többek között:

  • valamely fővárosi székhelyen vagy telephelyen működő felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonnyal áll;
  • a jelentkezést megelőző két lezárt tanulmányi félévben legalább 4,00-4,00 súlyozott tanulmányi átlaggal rendelkezik;
  • a diploma megszerzéséhez szükséges szakdolgozatát a főpolgármester által jóváhagyott átfogó témaköröknek megfelelő tárgyból (tehát a megadott témán belül tovább szűkíthető, azon belül tetszőleges címmel) írja;
  • a diploma megszerzésének évében 30. életévét még nem tölti be.

A Programban részt vevő hallgatók részére bruttó havi 50.000,-Ft/fő ösztöndíj kerül kifizetésre.

A Program pályázata 2019. március 29-i jelentkezési határidővel kerül meghirdetésre többek között a www.budapest.hu oldalon, valamint internetes állásportálon.

feb
1

Nádas László igazgatóra emlékeztünk

2019. január 25-én 11 órakor tartottuk megemlékezésünket Nádas László igazgató születésének 120. évfordulója alkalmából. 

A megemlékezésen Nádas László két unokája, Emőke és ifj. László is jelen volt, valamint az 1948–1952 között a jogelőd technikumba járó évfolyam A osztályából Bakos Imre, Baranyai Péter és Fekete György, aki személyes emlékeit is megosztotta velünk. A B osztályból Popcsa György, az MZ-ből pedig Csőke Antal - utóbbi beszélt Nádas László munkásságáról, és arról az időszakról, amikor Nádas László volt az igazgató, milyen újításokat tervezett és valósított meg az iskolában. Ő is felidézte személyes emlékeit is. 
Emlékező szavakat mondott a kar előző dékánja, dr. habil. Horváth Sándor, illetve prof. dr. Rajnai Zoltán jelenlegi dékán is.

Tisztelettel adózunk Nádas László emléke előtt.

A koszorúzással egybekötött ünnepségről készült fotókat itt tekinthetik meg.

Csőke Antal írása nyomán