július 2019

júl
19

Lezajlott a nyári Diplomaátadó Ünnepség

A 2019. évi nyári diplomaátadó ünnepségünket a korábbi évekhez hasonlóan a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendeztük, július 12-én, 14 órától.

júl
17

Pont Ott Parti 2019 - Idén is kint leszünk!

A felvételizőknek már csak néhány napot kell izgulniuk, ugyanis július 24-én, szerdán, délután négykor kezdődik a ponthatár húzó rendezvény. A helyszín az ELTE Lágymányosi Campusa lesz, melynek címe 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A. A rendezvényen Egyetemünk is részt vesz kiállítóként. Sátrunkban felkészült hallgatókkal, oktatókkal fogjuk tájékoztatni az Egyetemünk és Karunk iránt érdeklődőket. A programokról egyenlőre nincs hír, de hamarosan kiderül, milyen koncertekkel, előadásokkal vagy sportokkal várhatják a fiatalok a hivatalos ponthatárokat.

Gyertek, izguljunk együtt!

forrás: http://news.uni-obuda.hu/articles/2019/07/15/pont-ott-parti-2019

júl
5

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj 2019/2020. tanév alapképzés rangsorlista

Kihirdetésre került Karunk Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj 2019/2020. tanévhez kapcsolódó alapképzési rangsorlistája.

A döntéssel szemben 2019. július 8-ig az érintett pályázók fellebbezéssel élhetnek, mely kérelmet az egyetem rektorának címezve a kari Tanulmányi Osztályokon lehet benyújtani. A beérkezett fellebbezési kérelmeket a kari bírálói bizottság megvizsgálja, és írásos formában véleményezi azokat.

Csatolmány: 
júl
4

Falling Walls Lab Budapest

2019-ben második alkalommal szervezi meg Budapesten angol nyelvű tudományos és innovációs versenyét a berlini Falling Walls Alapítvány.  A Falling Walls Lab<http://www.falling-walls.com/lab> kiváló lehetőséget nyújt hallgatók, akadémikusok, vállalkozók, és más szakmabeliek számára, hogy mindössze 3 percben megosszák kutatómunkájukat, üzleti modelljüket, innovatív projektjüket vagy ötletüket társaik, és egy válogatott üzleti és akadémiai szakemberekből álló zsűri előtt. A legkiválóbb előadók lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a Falling Walls Lab Döntőn és a Falling Walls Konferencián<http://www.falling-walls.com/conference> Berlinben, melynek költségeit a Falling Walls Lab Foundation és a hazai szervezők állják.

Résztvevők:
Olyan alapképzéses, mesterképzéses, PhD hallgatók, posztdoktorok, fiatal szakemberek, vállalkozók és professzorok jelentkezését várjuk, akik:

- jelenleg alap- vagy mesterképzésben vesznek részt, vagy akiknek
- alapdiplomájuk megszerzése óta nem több mint 10 év telt el, vagy
- a mesterdiplomájuk megszerzése óta nem több mint 7 év telt el, vagy
- PhD fokozatukat az elmúlt 5 évben szerezték meg.
Jelentkezés:
2019. augusztus 15-ig az alábbi linken lehetséges: https://www.falling-walls.com/lab/apply/europe

A verseny nyilvános döntőjére 2019. szeptember 12-én (csütörtök) 16.00 órától kerül sor a Semmelweis Egyetemen (1094 Budapest, Tűzoltó utca 37-43.)

A verseny a Falling Walls<http://www.falling-walls.com/lab/locations> Alapítvány égisze alatt a Budapesti Semmelweis Egyetem, a Magyar Tudományos Akadémia és a DAAD Magyarország közös szervezésével valósul meg.

További információk a https://www.facebook.com/events/990851637972417/ Facebook-oldalon.