július 2020

júl
30

Jelentkezz a Bánkira a Pótfelvételi keretében!

Hivatalosan is kezdetét vette az idei Pótfelvételi időszak! Még nem maradtál le semmiről, MÉG DÖNTHETSZ A JÖVŐDRŐL! Válaszd a Bánkit!

Jelentkezni a felvi.hu felületen elérhető elektronikus felvételi rendszerben lehet, 2020. július 30-tól augusztus 9. éjfélig!

Részletek >>>

Válassz három alapképzésben vagy mesterképzésben meghirdetett szakjaink közül: Biztonságtechnikai mérnöki, gépészmérnöki és mechatronikai mérnöki szak. Képzéseink nemcsak önköltséges finanszírozási formában indulnak, hanem állami támogatással is!

júl
16

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj 2020/21 - Kari felterjesztési rangsorlista

Az alábbi táblázatban olvasható a Kari felterjesztési rangsorlista a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj 2020/2021-es tanévre vonatkozóan.
Fellebbezéssel 2020. július 20. 15:00 óráig élhetnek, melyet a komuves.katalinatbgk.uni-obuda.hu címre küldhetnek meg.

http://bgk.uni-obuda.hu/sites/default/files/tanulmanyi-osztaly-hir/csato...

júl
8

Biztos vagy a jelentkezési sorrendben?! Válaszd a Bánkit!

Tervezd az Életedet Tudatosan! Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész ésa Biztonságtechnikai Mérnöki Karával.

Biztos vagy a jelentkezési sorrendben?! Most igazán nagy a TÉT, mert fontos a megalapozott jó döntés! Ha a családbarát Óbudai Egyetemet választod elsőre, már készülhetsz is az elsőre :)

Miért? Mert mi az embert és a szakembert egységnek tekintjük, amely a tanulmányi időd alatt végigkísér. Rengeteg olyan hasznos információt szerzel majd, ami a mai modern ipari környezetben aktuális - keresett mérnök leszel. Csatlakozhatsz a számos hallgatói kör bármelyikéhez, ezzel is gyarapítva tudásodat. És ki ne hagyd a bánkis hallgatói és kari rendezvényeket!
És mivel az életetek igazi sikere a magánéletetek sikere, a szakmai előmeneteled mellett többek között foglalkozunk kulcsfontosságú életvezetési, párkapcsolati, családi kérdésekkel, amelyek - ha elég jól működnek - fő megtartó erők az életben!


Ha nem az Óbudai Egyetem Bánki Karát jelölted meg első helyen, még nem késő sorrendet változtatni!
Ne légy TÉT-len - az egyetem TÉT-programjáról részletek: https://ti.uni-obuda.hu/tet/

júl
6

Hegesztéstechnológia specializációjú gépészmérnök mesterszak indul 2020 szeptemberében az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara 2020. szeptemberében nappali és levelező munkarendű, hegesztéstechnológia specializációjú gépészmérnök mesterszakot (MSc) hirdet államilag támogatott és önköltséges formában a növekvő hazai hegesztőszakember igény kielégítésére.

Az Óbudai Egyetem Bánki Kara országosan és nemzetközi szinten is jelentős szerepet töltött és tölt be a hegesztés szakterületen. 1970 óta folyamatosan képez hegesztő műszaki szakembereket, 1993-tól hazai, majd nemzetközi hegesztőtechnológusokat, hegesztő specialistákat és hegesztőmérnököket. A Kar munkatársainak szaktudása és tudományos eredményei alapján – hazai és nemzetközi szinten is – rangot vívott ki magának a hegesztéssel, hegesztéstechnológiával foglalkozó szakemberek körében. Kibocsátott hallgatói tudásukkal hozzájárultak és folyamatosan hozzájárulnak gazdaságunk versenyképességének növeléséhez.

A Bánki Kar a hiánypótló hegesztéstechnológia specializációjú mesterszak indításával olyan szakembereket képez, akik az elméleti ismereteikkel és gyakorlati készségükkel képesek a kiemelt jelentőségű járműgyártó, valamint általános gép-, alkatrész-, hegesztett szerkezet gyártó kis-, közepes-, és nagyvállalkozások szakmai feladatainak sikeres megoldására, technológiai fejlesztésre, innovációra.

A nappali és levelező képzés egyaránt négy féléves, diplomafeladat elkészítésével zárul. A végzett hallgatók elmélyült műszaki, tudományos ismeretekkel rendelkeznek a gépészeti anyag- és gyártástechnológiák területén. A képzés eredményeképpen képessé válnak komplex, magas szintű problémamegoldásra, korszerű tervezési módszerek alkalmazására, fejlesztéssel összefüggő feladatok megoldására, innovációra, kutatómunka végzésére a hegesztés és rokon eljárásai, valamint a gyártástechnológia további szakterületein is.

Várjuk a friss oklevelet szerzett hallgatóink jelentkezését a 2020/2021. tanévre, szeptemberi kezdéssel.

Jelentkezni az E-felvételi rendszerében, pótfelvételi eljárás keretében lehet azoknak, akiket az általános felvételi eljárásban nem vettek fel, vagy nem adtak be jelentkezést.

 

Prof. Dr. Rajnai Zoltán
dékán

júl
5

Izrael Állam nagykövetének látogatása a Bánki Karon

Izrael Állam nagykövete, Yacov Hadas-Handelsman úr június 25-én látogatást tett a Bánki Karon. A dékán meghívására érkező újonnan kinevezett diplomatának Prof. Dr. Rajnai Zoltán bemutatta az Egyetem és a Kar történetét, képzéseit, a magyar hallgatók mellett a külföldi hallgatók részvételét képzéseinkben.

Egyebek mellett megbeszélést folytattak a hazai és nemzetközi kiberbiztonság helyzetéről, a kritikus infrastruktúrák védelméről és a magyar-izraeli együttműködési lehetőségekről. A megbeszélésen kitértek a kiberbiztonsági képzések magyarországi lehetőségeire, és ezekben az izraeli cégek esetleges szerepvállalásaira.

A jó hangulatú megbeszélés végén nagykövet úr megtekintette a Ford-T modellt és más restaurált járműveket.

júl
3

Információk a koronavírus kapcsán

Tisztelt Hallgatók,

A tanulmányi ügyintézők munkaidőben elérhetők:

Csáki Viktória csaki.viktoriaatbgk.uni-obuda.hu
Féth Györgyi feth.gyorgyiatbgk.uni-obuda.hu
Fürjes Georgina furjes.georginaatbgk.uni-obuda.hu
Lantos Zoltán lantos.zoltanatbgk.uni-obuda.hu
Révay Gabriella revay.gabriellaatbgk.uni-obuda.hu

TO vezető:
Kőműves Katalin komuves.katalinatbgk.uni-obuda.hu

Az ÓE-Jegyzetbolt (1084. Budapest, Tavaszmező utca 17.) nyitva tartása a következőképpen alakul:
Kedd és Csütörtök 8.00-tól 13.00 óráig.

Bővebb információ: http://jegyzetbolt.uni-obuda.hu/?p=337

Hallgatói Önkormányzat elérhetőségei:

E-mail: bgkhokatcl.uni-obuda.hu
E-problémamegoldó: https://hok.banki.hu/eproblemamegoldo

Dékáni Hivatal elérhetősége: dhatbgk.uni-obuda.hu

 

Az alábbi rendszeresen frissülő hírfolyamban olvashatják a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos információkat.

 

2021. május 21.

Marad a digitális tanrend.

A járványügyi korlátozásokat fokozatosan, országosan feloldják. Az Óbudai Egyetem vezetése a helyzetnek megfelelően alakítja az Intézmény működését. Ennek alapján a tanév rendje a 2020/2021. tanév 2. félévére változatlan marad, és digitális tanrendben fejeződik be. A vizsgákat, konzultációkat és a záróvizsgákat online bonyolítják le.

Forrás


2021. május 18.

2/2021. (V.13.) Rektori-Kancellári Közös Utasítás az otthoni („home office”) munkavégzés, illetve ügyeleti rend megszüntetéséről. Megtekintés.


2021. március 8.

Frissítve: Intézkedési terv a koronavírus járvány által okozott helyzet kezelésére

http://news.uni-obuda.hu/articles/2021/03/08/intezkedesi-terv-a-koronavi...


2021. március 5.

Rektori-Kancellári Közös Utasítás az otthoni („home office”) munkavégzésről, illetve az ügyelet megszervezéséről.

http://news.uni-obuda.hu/articles/2021/03/05/rektori-kancellari-kozos-ut...


2020. december 15.

Rektori-Kancellári Közös Utasítás a záróvizsgákról

http://news.uni-obuda.hu/articles/2020/12/15/rektori-kancellari-kozos-ut...


2020. november 19.

Intézkedési terv a koronavírus járvány által okozott helyzet kezelésére

http://news.uni-obuda.hu/articles/2020/11/19/intezkedesi-terv-a-koronavi...


2020. november 11.

Tájékoztató az Óbudai Egyetemen a digitális tanrend bevezetéséről

23/2020. (XI. 11.) Rektori - Kancellári Közös Utasítás az Óbudai Egyetemen a digitális tanrend bevezetéséről.


2020. október 6.

Az alábbi linken érhető el a frissített INTÉZKEDÉSI TERV A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY ÁLTAL OKOZOTT HELYZET KEZELÉSÉRE.


2020. szeptember 4.

Az Óbudai Egyetem vezetése Intézkedési tervet hozott létre a koronavírus járvány által okozott helyzet kezelésére, mely az alábbi linken olvasható.
 


2020. szeptember 3.

Teendők COVID-19 megbetegedés gyanúja esetén

A koronavírus-járvány alakulására tekintettel új Rektori - Kancellári Közös Utasításokat hozott az Óbudai Egyetem vezetése, melyben az Intézmény munkatársainak, hallgatóinak megbetegedése esetén követendő eljárásról rendelkeztek.

20/2020. (IX.1.) Rektori-Kancellári Közös Utasítást a munkavállalók által követendő eljárásokról - COVID-19 megbetegedés gyanú illetve megbetegedés észlelés estén.

22/2020. (IX.02.) Rektori - Kancellári Közös Utasítás COVID-19 megbetegedés gyanú illetve megbetegedés esetén követendő eljárás a bent lakó kollégiumi hallgatókra vonatkozóan.

júl
1

Bánki Gépműhely YouTube csatorna

Érdekel, hogy milyen a Bánki Gépműhely belülről? Érdekel, hogy mi mindennel dolgoznak hallgatóink?
Nálunk fogsz tanulni, vagy még gondolkozol a sorrend-módosításon? Akkor a következő videók Neked is szólnak, érdemes belenézned az ÓE BGK Gépműhely gyakorlat csatorna videóiba, és ha tetszett, amit látsz, jelentkezz a Bánki Karra!

https://www.youtube.com/cha…/UCdc_RbcToFADCdRtp9jjBNQ/videos