február 2021

feb
27

Bánkis hallgatói sikerek a SMART Egyetem Hallgatói Hackathon versenyen

Az Óbudai Egyetem versenyt hirdetett a hallgatói szolgáltatások minőségének javítása érdekében. A megmérettetés célja az volt, hogy a részt vevő csapatok innovatív és gyakorlatban is implementálható megoldási modelleket dolgozzanak ki az Online oktatást támogató megoldások fejlesztése: University 4.0, a Digitális Tanulmányi Osztály megtervezése és szolgáltatásai, valamint a beiskolázási program és platform fejlesztése témakörök valamelyikében.

feb
22

MATLAB – szuper szoftver tanuláshoz, kutatáshoz, oktatáshoz

Az Óbudai Egyetemen 2016 óta egyre több hallgató, kutató és oktató használja a MATLAB elevezésű, statisztikai és matematikai feladatok megoldására kifejlesztett szoftvert, amely kiemelkedő jelentőségű a tudományos, mérnöki és Big Data területeken.

A Campus-wide licenc segítségével az Egyetem valamennyi hallgatója, oktatója és kutatója jogtisztán, egyetemi vagy akár saját számítógépen, offline vagy otthoni környezetben is használhatja a MATLAB termékeket és a hozzá kapcsolódó toolboxokat. A program 13 tudományos területet fed le.

Annak érdekében, hogy ezt a lehetőséget maximálisan kihasználhassa mindenki a kutatásban, tanulásban, illetve szakdolgozat készítésekor, a MathWorks vállalat hazai képviselete online konferencia keretében mutatja be a MATLAB programcsomagot március 4-én. Az érdeklődők többek közt az alábbi kérdésekre kaphatnak válaszokat: Miért fontos a MATLAB termékcsalád az oktatásban? Miért választják az oktatók? Hogyan segíti a hallgatókat a tanulásban? Milyen előnyökkel jár a használata? Hogyan befolyásolja a végzős hallgatók és az egyetemi kutatási illetve fejlesztési projektek sikerességét?

Az online tájékoztatón történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az esemény időpontja: 2021. március 4.

  • Oktatóknak szóló előadások: 9:00 - 11:30

Program és regisztráció: https://gamaxlabsol.com/matlab-campus-license-bemutato-delelotti-eloadas/

  • Hallgatóknak szóló előadás (angol nyelven): 13:00 - 14:00

Program és regisztráció: https://gamaxlabsol.com/matlab-campus-license-bemutato-delutani-eloadas/

feb
19

„Digitális oktatás módszertani támogatása” workshop felhívás

Tisztelt Kollégák!

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00099 projekt keretében lehetőségünk nyílik online formában digitális oktatásmódszertani workshopok megrendezésére. Minden érdeklődő kollégát tisztelettel hívunk és szeretettel várunk a szakmai programsorozatra, amely a kutatási feladataink teljesítése mellett mindenki számára lehetőséget nyújt a digitális oktatási tapasztalatok megosztására, kérdések megvitatására és további kutatási és fejlesztési célok megfogalmazására.

Részvételi szándékukat kérjük, hogy a https://bgk.uni-obuda.hu/hu/digitalis-oktatas-modszertani-tamogatasa-workshop címen elérhető regisztrációs űrlapon jelezzék. Az egyes témakörökre külön-külön lehet jelentkezni.

A workshopok témái:

A workshopok helye: A műhelymunkákat online formában valósítjuk meg. Csoportonként maximum 20 fő tud részt venni az egyes műhelyekben. A jelentkezéseket a regisztráció sorrendjében rögzítjük. Az egyes workshop témákhoz tartozó bejelentkezési linket a regisztráció lezárását követően március 8-án küldjük meg a résztvevőknek.

Kapcsolattartó: Dr. Jókai Erika e-mail: jokai.erikaatbgk.uni-obuda.hu

feb
16

Tájékoztató oklevél átvételéről

Tisztelt Végzett Hallgatónk!

Gratulálunk tanulmányai sikeres befejezéséhez.
A jelenlegi vírushelyzet miatt sajnos hagyományos diplomaátadó ünnepségünket sem tudjuk megrendezni.

Az oklevelek és igazolások átvételével kapcsolatos pontos információkat a Neptun rendszerben küldjük hamarosan, kérem, figyelje az erre vonatkozó értesítést.
Az átvételre biztosan a Népszínház utcai épület erre kijelölt helyiségében kerül sor, a megfelelő egészségügyi biztonsági előírások betartásával.
A dokumentumokat más személy is átveheti majd, hivatalos, két tanúval ellátott meghatalmazással.

A leckekönyvet a Tanulmányi Osztályon kell majd átvenni.
Akinek nyelvvizsga hiányában nem adunk oklevelet, annak a leckekönyvét sem adjuk ki automatikusan. Külön kérésre nyomtatunk leckekönyvet, de abba utólag a nyelvvizsga adatait is bele kell majd írnunk.

A mesterképzésre jelentkezők számára fontos: 2021. július 08-ig van mód az oklevelek feltöltésére a felvi.hu rendszerébe, nem a jelentkezési határidőig kell megtennie.

A továbbiakban jó egészséget, mérnöki munkájához pedig sok sikert és kitartást kívánunk!

 

forrás: http://bgk.uni-obuda.hu/hu/tanulmanyi-osztaly/oklevel-kiadasanak-folyamata

feb
12

Fulbright ösztöndíjak az Egyesült Államokba 2022 - 2023

Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a Fulbright Bizottság idén is meghirdeti az Amerikai Egyesült Államokba szóló ösztöndíjait. Az alábbi linken elérhető a 2022/23-as tanévvel kapcsolatos kiadvány. További részletes információkat a fulbright.hu weboldalon találhatnak az érdeklődők.

A pályázat leadási határideje posztgraduális hallgatóknak: 2021. május 17.
Oktatóknak és kutatóknak pedig 2021. október 15.

feb
9

Hallgatói online verseny – „Az állatok és a pandémia”

Az Állatorvostudományi Egyetem az Óbudai Egyetemmel közösen izgalmas szellemi versenyre invitálja hallgatóit. A VetaThon elnevezésű hackathonra jelentkezőktől a világ aktuális és valódi problémáira várunk kreatív és legalább elvben megvalósítható megoldásokat. A megmérettetés témaköre: „Az állatok és a pandémia”.

A versenyen olyan legfeljebb 6 fős csapatok indulhatnak, melyekben az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) és az Óbudai Egyetem (ÓE) legalább 2-2 hallgatója vesz részt, illetve csapatonként maximum 1 ember más egyetemről is. Természetesen külföldi hallgatók is csatlakozhatnak!

A versenyre már lehet jelentkezni a http://www.vetathon.tech/ oldalon, ahol egyénileg vagy akár – a fentiekben megfogalmazott feltételek betartásával – csapatokkal is.

Forrás: http://news.uni-obuda.hu/articles/2021/01/21/hallgatoi-online-verseny-az...

feb
8

Hamarosan befejeződik a Nagy pontosságú burkolat vizsgáló mérési technológia alapjainak kutatási programja

A végéhez közeledik a 2017-1.3.1-VKE-2017-00031 azonosító számú, "Nagy pontosságú burkolat vizsgáló mérési technológia alapjainak kutatási programja" című projekt megvalósítása, melynek keretében egy olyan eszköz és egy olyan eljárás kutatása zajlik, ami a jelenleginél lényegesen pontosabban, nagy sebességgel és sokkal több paraméter vizsgálatával képes képet alkotni egy aljzatról vagy útfelületről.