Kapcsolat

(frissítve: 2018.05.03)


Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar

1081 Budapest, Népszínház utca 8.

Telefon: +36-1-666-5300
Honlap:  www.bgk.uni-obuda.hu
Facebook: www.facebook.com/Banki.Kar
Instagram: https://www.instagram.com/oebanki/

 

Térkép

 

Megközelíthetőség:

Autóbusszal

A Rákóczi úton haladó 7-es autóbusz-családdal Dél-Buda, valamint a Keleti pályaudvar felôl érkezôknek a ÓE szomszédságában lévô Blaha Lujza téren kell leszállni. Pesterzsébet felől a 99-es busz érkezik közvetlenül az intézmény mellett lévő buszmegállóba, valamint ugyanitt áll meg a Pestszentlőrinc felől Kőbányán át haladó 217-es járat is.

Villamossal

A Nagykörúton közlekedő, a Petőfi hídon és a Margit hídon áthaladó 4-es és 6-os jelzésű villamosok a Blaha Lujza téren állnak meg. Ha a megállóból nem a gyalogos-aluljáró felé, hanem az ellenkező irányban indulunk el, a gyalogos-átkelőn a Népszínház utca torkolatához, az iskola épületéhez érkezünk. A Nyugati Pályaudvartól a Blaha Lujza tér irányában karunk mindössze 4 megállónyira helyezkedik el.

Metróval

A Metró 2-es számú vonalának megállója van a Blaha Lujza téren, ezért a kar megközelítésére ez a legalkalmasabb közösségi közlekedési eszköz. Közvetlen összeköttetést teremt az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar és a Déli-illetve a Keleti pályaudvar között. A távolsági autóbusz pályaudvarhoz érkezünk, ha a Népstadion megállónál szállunk ki. A 4-es metró legközelebbi állomása a Blaha Lujza tér szomszédságában a Rákóczi téren található.

A repülőtérről

A repülőtérrő a 200E jelzésű autóbusszal érhető el a 3-as számú metró végállomása, amelyről át lehet szállni a kar mellett haladó 2-es számú metróvonalra. Házhoz szállító minibusz és az utazást a városközpontba juttató gyors repülőtéri autóbusz egyaránt rendelkezésre áll. Az 1-es és a 2-es számú terminál távolsága 4-5 kilométer, így feltétlenül igénybe kell venni valamely közlekedési eszközt.

A pályaudvarokról

A kar a budapesti pályaudvarokról villamossal, autóbusszal, metróval érhető el, a fentiek szerint. A pályaudvarról házhoz szállító minibusz is igénybe vehető.

Autóval

Autóval a Nagykörúton (Blaha Lujza tér - Nagykörút - Erzsébet körút- és József körút elnevezésű szakaszainak határán helyezkedik el). Az Egyetem megközelítése lehetséges a Rákóczi úton is. Mindkét esetben a Csokonai utcába célszerű hajtani. (A kar gépkocsibejárata is itt helyezkedik el.)

Parkoló

Régi nagyvárosi épületünkben sajnos nem tudunk felkészülni nagyszámú vendégeink autóinak parkolására, ezért a kényelmetlenségért elnézést kérve a közelben lévő parkolóházakat javasoljuk (Csokonai utca 2; Europeum)