Nyári egyetem a Bánki Karon

(frissítve: 2022. 06. 02.)

Idén is Nyári egyetem a Bánki Karon!

Érdekel a műszaki terület? Szívesen megnéznéd, milyen az Óbudai Egyetem Bánki Kara?
Ismerd meg az egyetemi életet, gyere, és tarts velünk augusztusban!

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara nyári egyetemet szervez középiskolások részére 2022. augusztus 2 - 5-e között hibrid, azaz online és személyes formában.
 

A program időpontja: 2022. augusztus 2-5.
A program helyszíne: Online és az ÓE Bánki Kara (1081 Budapest, Népszínház utca 8.)

Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2022. július 22.

 

A kurzus felépítése: az egyetem képzéseihez kapcsolódó előadások, érdekes és naprakész témák a kari oktatók részéről, valamint ipari kapcsolataink különleges és izgalmas prezentációi.

A nyári egyetemen meghallgatott anyag segítségével a résztvevők bepillantást nyerhetnek a Bánki Kar képzéseibe, ízelítőt kaphatnak az egyetemi életből, de emellett olyan ismeretek elsajátítására is módjuk van, amelyek nem szerepelnek a tananyagban.

Az oktatás első három napja (augusztus 2-tól 4-ig) online formában, a BigBlueButton rendszerében zajlik. Az utolsó napon, augusztus 5-én szeretnénk személyesen is vendégül látni a résztvevőket (ebéddel is készülünk! :), hogy a gyakorlatban is megismerhessék műhelyeinket, illetve hogy találkozhassanak a hallgatóinkkal és oktatóinkkal egy kicsit kötetlenebb módon is.


 

Ízelítő a programokból:

2022.08.02 (kedd) - online - A nap folyamán megismertetjük hallgatóinkkal az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karát, bemutatkozik a gépészmérnöki képzésünk valamint hallgatói járműves projektjeink, úgy mint a Formula Student vagy a Pneumobil csapataink. Szó lesz az új, választható hadi specializációinkról.

2022.08.03 (szerda) - online - Bemutatkozik mechatronikai mérnöki képzésünk valamint a biztonságtechnikai mérnöki szak is érdekes, interaktív előadások formájában. Játék és kihívás minden mennyiségben!

2022.08.04 (csütörtök) - online - Ezt a napot céges partnereink izgalmas előadásainak szenteljük, köztük hallani fogtok olyanokat is, akik maguk is a Bánkiban végeztek és jelenleg sikeresen az iparban tevékenykednek.

2022.08.05 (péntek) - személyes - Személyes találkozás hallgatóinkkal, oktatóinkkal a Bánki Karon, labor és műhelylátogatások, amelyek közben megismerkedhetsz a Kar Népszínház utcai épületével.

 

Jelentkezési feltételek:
 

 • - A nyári egyetemen részt vehet minden 10-12. osztályos középiskolás, illetve érettségizett, felvételizni szándékozó diák, akik a lenti regisztrációs űrlapon regisztráltak 2022. július 22-ig.
   
 • - Be nem töltött 18. életév esetén a regisztráció mellett szülői hozzájárulás is szükséges, melyet a regisztrációs határidő lejártáig (2022. július 22-ig) bezárólag kérjük a szülő által hiánytalanul kitöltve, aláírva és beszkennelve megküldeni a dhatbgk.uni-obuda.hu e-mail címre. (A hozzájáruló nyilatkozat innen tölthető le).
   
 • - Az online oktatásokhoz szélessávú internetkapcsolat szükséges, továbbá érdemes mikrofonnal és kamerával is rendelkezni az interaktivitás jegyében.
   
 • - A személyes látogatás vállalása.
   
 • - A részvétel nem igényel különleges előképzettséget, de előny a műszaki terület iránti érdeklődés.
   

Önköltség

A kurzuson való részvétel ingyenes, de az augusztus 5-i program ideutazásának költségeit a jelentkező fedezi.

A jelentkezés menete:

A kurzusra az alábbi regisztrációs űrlap hiánytalan kitöltésével és az elfogadott adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatóval lehet jelentkezni: 

>> REGISZTRÁCIÓ <<

 

Elérhetőségek: Barta Andrea; +36-30-816-3134; dhatbgk.uni-obuda.hu