FIOM-PLC verseny

Az Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Verseny a hazai műszaki felsőoktatás tehetségeinek seregszemléje, amelyet immár közel 30 alkalommal került megrendezésre. A Felsőoktatási Irányítástechnikai Oktatásmódszertani Egyesület irányításával létrejövő évenként sorra kerülő versenyen az ipari folyamatirányítás iránt érdeklődő hallgatók adnak számot tudásukról.

A verseny célja az irányítástechnika, ezen belül a PLC-programozás felsőoktatási színvonalának emelése, az oktatók, hallgatók és az ipari, kereskedelmi szakemberek kapcsolatának erősítése. A programon a műszaki felsőoktatási intézmények alap- és mesterképzésében részt vevő, nappali tagozatos hallgatói vehetnek részt. A verseny rendezése az egyetemek között körforgásban történik, az ipari automatizálásban érdekelt vállalatok támogatása mellett.

A háromnapos verseny során három forduló vár a csapatokra. Az elméleti feladatsort egy óra alatt kell megoldani, míg a két gyakorlati fordulóra öt-öt óra áll rendelkezésre. Ezek esetében egy, a helyszínen megismert technológián kell egy irányítástechnikai feladatot végrehajtani, illetve a megoldásokat a szakmai zsűrinek prezentálni.

További információk: http://www.fiom.hu/plc_versenyek