Pneumobil

2008-ban a  Bosch-Rexroth pneumatikával foglalkozó cég életre hívott egy versenyt egyetemi hallgatók számára, ahol levegővel hajtott (pneumatikus) járművekkel lehetett versenyezni. Ez annyira jól sikerült, hogy – a többszöri tulajdonosváltás ellenére –  még most is évenként megrendezésre kerül ez a verseny. Pneumobil Műhelyünk azóta folyamatosan üzemel.

Maga a műhely magában foglal egy kis életteret, rengeteg szerszámot, eszközöket, amiket leginkább a pneumobilok elkészítéséhez használnak a hallgatók. Ezen kívül még számtalan projekt fut a műhelyben.

A műhely az udvar hátsó részében található meg, ahol lelkes hallgatók készítenek a verseny kiírásának megfelelő járműveket.

Minden hallgató jelentkezését várjuk, aki tervezési, gyártási, programozási feladatok megoldására érez magában egy kis lelkesedést. Előképzettség nem szükséges, már első éves hallgatóként is lehet csatlakozni.

Kiemelten várunk olyan hallgatót – lányt, fiút, egyaránt – aki multimédiás tartalmak készítésében is jártas!

Ha szeretnél TDK-zni, vagy nem találsz szakdolgozat témát, akkor gyere nyugodtan, nálunk a lehetőségek a műhelyben hevernek!