Nyári egyetem

Idén is Nyári egyetem a Bánki Karon!

Érdekel a műszaki terület? Szívesen megnéznéd, milyen az Óbudai Egyetem Bánki Kara? Hogy mit tartogat a kiberbiztonsági képzésünk? Jó lenne valami különleges programban részt venni a nyáron?
Ismerd meg az egyetemi életet, gyere, és tarts velünk augusztusban!

A program időpontja

2024. augusztus 6-9.

A program helyszíne

Online és az Óbudai Egyetem Bánki Kara (1081 Budapest, Népszínház utca 8.)

Jelentkezési határidő meghosszabbítva!

2024. július 11-ig!

A kurzus felépítése

2024. 08. 06-07. (kedd-szerda) – online – Ebben a két napban megismertetjük a résztvevőkkel az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karát, az egyes szakjainkhoz kapcsolódó izgalmas előadásokon keresztül mutatjuk be, hogy miért érdekes a mérnöki pálya. Oktatóink és céges partnereink számos ipari, kutatási témát hoznak majd a gépészet, a mechatronika, a biztonságtechnika és a kibervédelem területéről, hallgatóink pedig megkísérlik átadni azt az élményt, mit jelent bánkisnak lenni. Játék és kihívás vár az érdeklődőkre minden mennyiségben!

2024. 08. 08. (csütörtök) – személyes – Találkozás a Bánki Karon, majd különbusszal látogatunk el Szolnokra, a MH Kiss József 86. Helikopterdandár bázisára, ahol a tervek szerint megtekinthetjük a Mi-17-es szimulátor és tanhangárt, bejárhatjuk a Repülő Felkészítési Főnökséget, valamint a legújabb H-145M és H-225M helikoptereket! Étkezést biztosítunk.

2023. 08. 09. (péntek) – személyes – Labor- és műhelylátogatások, hallgatói műhelyek megtekintése. A nyereményjátékunk eredményhirdetése, hangulatos ebéd az udvaron.

Szállás

Igény szerint a messzebbről érkező diákoknak 2024. 08. 08-án éjszakára a Bánki Karhoz közeli kollégiumunkban ingyenesen szállást biztosítunk. A regisztrációnál meg kell adni, hogy ezzel a lehetőséggel szeretnének-e élni.

Jelentkezési feltételek

  • A nyári egyetemen részt vehet minden 9-12. osztályos középiskolás, illetve érettségizett, felvételizni szándékozó diák, akik a lenti regisztrációs űrlapon regisztráltak 2024. július 7-ig.
  • Be nem töltött 18. életév esetén a regisztráció mellett szülői hozzájárulás is szükséges, melyet a regisztrációs határidő lejártáig (2024. július 7-ig) bezárólag kérjük a szülő által hiánytalanul kitöltve, aláírva és beszkennelve megküldeni a dh@bgk.uni-obuda.hu e-mail címre. (A hozzájáruló nyilatkozat innen tölthető le).
  • Az online oktatásokhoz szélessávú internetkapcsolat szükséges, továbbá érdemes mikrofonnal és kamerával is rendelkezni az interaktivitás jegyében.
  • A személyes látogatás vállalása.
  • A részvétel nem igényel különleges előképzettséget, de előny a műszaki terület iránti érdeklődés.

Költségek

A nyári egyetem minden programja a résztvevők számára ingyenes.
A személyes részvételhez kötött napokon az egyetemre történő utazás költségeit a jelentkező fedezi.

Augusztus 8-án a Szolnokra történő utazáshoz a különbusz díját, valamint a messzebb lakó diákok kollégiumi szállását a Bánki Kar térítésmentesen biztosítja! Az itt-tartózkodás alatt az étkezés szintén ingyenes (augusztus 8-án egyszerű ebéd, közös vacsora, az itt alvóknak augusztus 9-én reggeli, majd mindenkinek közös ebéd).

A jelentkezés menete

A kurzusra a regisztrációs űrlap hiánytalan kitöltésével és az elfogadott adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatóval lehet jelentkezni.

Elérhetőségek és tájékoztatás

Barta Andrea dékáni hivatalvezető; +36-30-816-3134; dh@bgk.uni-obuda.hu

Dokumentumok

Szülői hozzájáruló nyilatkozat és adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató


Regisztrációs űrlap

A regisztráció lezárult.