HALLGATÓI KÖRÖK

Bánki Donát Hagyományőrző Kör (BDHK)

A Kör célul tűzte ki a Szakestélyek lebonyolítását, a Hagyományőrző Kupa és a Ballagás megszervezését, “Bánki Donát” emlékkirándulások szervezését, Bánki Donát sírjának éves megkoszorúzását, neves Bánkisokról való megemlékezéseket, valamint a Kar hagyományainak továbbadását és a “Bánkis szív” halhatatlanságának megtartását. Jelentkezni a BGK HÖK irodájában lehet vagy a Kör tagjainál személyesen.
Körvezető: Vörös Krisztián (vorikehh@gmail.com)


Bánki Donát Média kör (BDMK)

Karunkon nagy múltra tekint vissza a Bánki Donát Média Kör. A kör tevékenységét tekintve újságírással, szerkesztéssel, fotózással, videózással valamint a rendezvények hangosításával, “megzenésítésével” foglalkozik. A kar minden nagyobb rendezvényén jelen vagyunk, legyen az a Hagyományőrző Kupa, a Gólyatábor, egy-egy szakmai nap vagy akár a Diplomaosztó. Éppen ezért “munkatársból” sosem elég! Ha érdekel az újságírás, tanulnál szerkesztést, érdeklődsz a fotózás, videózás iránt vagy tudsz hangosítani, jelentkezz hozzánk!

Körvezető: Mogyorósi Tamás (tamas.mediakor@gmail.com)


Bánki Donát Hegesztő Szakműhely

A szakműhely foglalkozásai alatt megismerkedünk első sorban a lánghegesztés rejtelmeivel, a keményforrasztás tudományával, valamint a termikus vágás két változatával a gyakorlatban. Ésszerű keretek között kötetlen foglalkozások során lehet kipróbálni a különböző hegesztési eljárásokat, és mindent első kézből TAPASZTALNI! A lánghegesztés után próbára teheti magát mindenki a különböző ívhegesztési eljárásokban, többek között a bevontelektródás kézi ívhegesztés gyakorlatai alatt vagy AWI/AFI hegesztési gyakorlatokkal. A tapasztalatok alapján minden évben egy kellemes légkörű csapat szokott kialakulni, melynek tagjai nem feltétlen csak a szakköri foglalkozások idején találkozik.

A kitartó és ügyesebb kezű körtagok közül már már hagyomány egy, vagy több csapatot összehozni, akikkel indulunk az országos hegesztési versenyen. Ha érdekel a szakműhely tematikája, és érzel magadban elég eltökéltséget jelentkezz az online regisztrációs felületen, és egy részletesebb tájékoztatót küldünk majd a megadott e-mail címre.

Körvezető: Leiwolf Péter (leiwolfp@gmail.com)


Obuda University Racing Team – Az Óbudai Egyetem Formula Student csapata

A Formula Student egy olyan együléses autóépítő versenysorozat, amelyen egyetemi és főiskolai csapatok vesznek részt és mérik össze a tudásukat. Szigorú szabályrendszer keretein belül készítik el az autó terveit, majd modern technológiákat felhasználva a valóságba ültetik át az elképzeléseiket. A tervezésen és gyártáson kívül az egész csapatot bemutató üzleti terv elkészítése és annak prezentálása szintén fő feladatuk a csapatoknak.

Csapatunk 2019 őszén alakult, aminek tagjai különböző karokról érkezve segítik az autó megépülését és a csapat fejlődését. A szekciók lehetőséget biztosítanak a hallgatóknak arra, hogy különböző területeken szerezzenek tapasztalatot. A Motor, Elektronika, Futómű és Váz, valamint a Kompozit a műszaki feladatokra koncentrál, míg a Marketing és Menedzsment a HR, PR, grafikus és pénzügyi feladatokra koncentrál.

Szeretnél egy elkötelezett, jóhangulatú, dolgos csapat tagja lenni? Mindemellett érdeklődsz az autósportok iránt? Csatlakozz a csapatunkhoz és légy részese az Egyetemünk versenyautó építő projektjének!

Elérhetőségek: 
E-mail: ourteamracing@gmail.com
Instagram: @ourteamracing
Facebook: @ourteamformulastudent
TikTok: @ourteamoe
LinkedIn: Obuda University Racing Team
Web: www.ourteam.hu


Bánki Íjász Kör

Érdekel a lövészet egy különleges formája? Egy olyan lövészeti mód, amihez nem kellenek különleges engedélyek? Vagy csak egy jó fej társaságot keresel, ahol versenyezhetsz a társaiddal úgy, hogy közben fejlődsz egy ma is használt tradicionális fegyver használatában, akkor keress meg minket és csatlakozz a Bánki Íjász Kör csapatához. A körben az alapoktól tanítjuk meg az íjak használati módját és akár, többféle íjat is kipróbálhatsz és megtapasztalhatod, hogy melyiket szeretnéd a későbbiekben használni és elsajátítani.

Keress minket az alábbi email címen és csatlakozz hozzánk.

Körvezető: Fábián Zsolt

Elérhetőség: zsolt980611@gmail.com


3D Kör

Érdekel a 3D nyomtatás? Vannak jó ötleted és megvalósítanád? Esetleg nem tudod hogyan kezdj hozzá, vagy már évek óta foglalkozol vele? Amennyiben szívesen megosztanád tapasztalataidat és megvalósítanád elképzeléseidet, jelentkezz a BGK HÖK irodában vagy a körvezetőnél!

Körvezető: Kása Rebeka (rebekakasa@gmail.com)


Pneumobil

A Pneumobil hallgatói kör célja olyan sűrített levegővel meghajtott járművek tervezése és építése, mely futamonként egy palackkal (10 l, 200 bar) minél gyorsabb legyen, minél messzebbre jusson, minél kevesebbet fogyasszon. Ehhez várjuk a lelkes jelentkezőket, akik bele szeretnék magukat ásni a Pneumatika rejtelmeibe.

Jelentkezésedet várjuk a Bánki Hök irodában vagy a Hallgatói Műhelyben.

Körvezető: Kovács Gábor (kovacsgabor587@gmail.com)


GépÉszKIN

A GépÉszKIN egy olyan hallgatói kör, ahol a karunk megméretheti magát az egyetemünk további ÓE-KIN csapataival, egy az egyetem által rendezett KIN kupán.

Minden évben 9 csapat versenyez az elsőségért, a cél bebizonyítani, hogy a BÁNKI csapata a legjobb. Ugyan mi vagyunk a legkevesebb ideje versenyző kupacsapat, de az elmúlt pár évben minden egyetemi vetélytársunkat leköröztük és a hangulat is a mi főhadiszállásunkon volt a legjobb. Csapatunkkal egy szabad hallgatói közösségnek lehetsz a tagja és megismerheted a többi kar hallgatót is. Rendszeresen tartunk találkozókat, saját kocsmai filmezéseket és sokféle fakultatív programot, melyekre nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Körvezető: Matula Alex (alexmatula@gmail.com)


Bánki Tésztahíd-építő Kör

Gondolnád, hogy 1 kg spagetti felhasználásával akár egy fél tonnát elbíró szerkezetet is lehet építeni? Amennyiben érdekel, ez hogyan lehetséges, csatlakozz hozzánk! Minden évben megmérettetjük magunkat az őszi félévben egy háziversenyen, tavasszal pedig a RECCS Tésztahíd Építő Világbajnokságon. Számos kiemelkedő eredményt tudhatunk a hátunk mögött, aminek akár Te is a részese lehetsz!

Körvezető: Laky Norbert (laky.norbi@gmail.com)

Aktuális háziverseny felhívás: https://bgk.uni-obuda.hu/tesztahid-epito-haziverseny/


Veterán és hobbijármű kör

Bütyköltél már járgányt, vagy még csak tervezed? Mazsola vagy még, vagy vérprofi? A Veterán és hobbijárműkör várja az érdeklődő fiatalság krémjét, akik késztetést éreznek arra, hogy hétfő délutánonként, aktív, vagy csak megfigyelő szerelőként emelje fényét titkos összejöveteleinknek a Bánkin az U12-es műhelyben.

Jelentkezésedet várjuk a BGK HÖK irodában, vagy a körvezetőnél.

Körvezető: Duhonyi Ádám (duhonyi.adam@gmail.com)