Nyári egyetem

Idén is Nyári egyetem a Bánki Karon!

Érdekel a műszaki terület? Szívesen megnéznéd, milyen az Óbudai Egyetem Bánki Kara? Jó lenne valami különleges programban részt venni a nyáron?
Ismerd meg az egyetemi életet, gyere, és tarts velünk augusztusban!


Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara nyári egyetemet szervez középiskolások részére 2023. augusztus 1-4. között hibrid, azaz online és személyes formában.

A program időpontja: 2023. augusztus 1-4.
A program helyszíne: Online és az ÓE Bánki Kara (1081 Budapest, Népszínház utca 8.)

Jelentkezési határidő: 2023. július 1.

A regisztráció lezárult.

A kurzus felépítése: az egyetem képzéseihez kapcsolódó előadások, érdekes és naprakész témák a kari oktatók részéről, valamint ipari kapcsolataink különleges és izgalmas prezentációi.

A nyári egyetemen meghallgatott anyag segítségével a résztvevők bepillantást nyerhetnek a Bánki Kar képzéseibe, ízelítőt kaphatnak az egyetemi életből, de emellett olyan ismeretek elsajátítására is módjuk van, amelyek nem szerepelnek a tananyagban.

Az oktatás az első két napon (augusztus 1-jén és 2-án) online formában, a BigBlueButton rendszerében zajlik. A másik két napon (augusztus 3-án és 4-én) szeretnénk személyesen is vendégül látni a résztvevőket (ebéddel is készülünk! :), exkluzív belépőt biztosítunk a Hungaroringre, a Formula Student csapatunk versenyére, illetve a paddockba, valamint körbevezetjük a csoportot a Karon, hogy a gyakorlatban is megismerhessék műhelyeinket, és találkozhassanak a hallgatóinkkal és oktatóinkkal, továbbá kitelepülő céges partnereinkkel egy kicsit kötetlenebb módon is.

Ízelítő a programokból:

2023.08.01-02. (kedd-szerda) – online – Ebben a két napban megismertetjük a résztvevőkkel az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karát, az egyes szakjainkhoz kapcsolódó izgalmas előadásokon keresztül mutatjuk be, hogy miért érdekes a mérnöki pálya. Oktatóink és céges partnereink számos ipari, kutatási témát hoznak majd a gépészet, a mechatronika és a biztonságtechnika területéről, hallgatóink pedig megkísérlik átadni azt az élményt, mit jelent bánkisnak lenni. Játék és kihívás vár az érdeklődőkre minden mennyiségben!

2023. 08.03. (csütörtök) – tervek szerint személyes – Találkozás a Bánki Karon, rövid sétánkon bemutatjuk az egyetemi campust, majd különbusszal látogatunk el a Hungaroringre, hogy szurkolhassunk az egyetemi Formula Student csapatunknak, és hogy igazi bennfentesként nézhessünk szét a paddockban. Étkezést biztosítunk.

2023. 08.04. (péntek) – személyes – Labor- és műhelylátogatások, szakmai börze az ipar nagynevű szereplőivel, sok-sok játékkal. A nyereményjátékunk eredményhirdetése, hangulatos ebéd az udvaron.

Igény szerint a messzebbről érkező diákoknak 2023. 08. 03-án éjszakára a Bánki Karhoz közeli kollégiumunkban ingyenesen szállást biztosítunk. A regisztrációnál meg kell adni, hogy ezzel a lehetőséggel szeretnének-e élni.

Jelentkezési feltételek:

  • A nyári egyetemen részt vehet minden 9-12. osztályos középiskolás, illetve érettségizett, felvételizni szándékozó diák, akik a regisztrációs űrlapon regisztráltak 2023. július 1-ig.
  • Be nem töltött 18. életév esetén a regisztráció mellett szülői hozzájárulás is szükséges, melyet a regisztrációs határidő lejártáig (2023. július 1-ig) bezárólag kérjük a szülő által hiánytalanul kitöltve, aláírva és beszkennelve megküldeni a dh@bgk.uni-obuda.hu e-mail címre.
  • Az online oktatásokhoz szélessávú internetkapcsolat szükséges, továbbá érdemes mikrofonnal és kamerával is rendelkezni az interaktivitás jegyében.
  • A személyes látogatás vállalása.
  • A részvétel nem igényel különleges előképzettséget, de előny a műszaki terület iránti érdeklődés.

Költségek

A nyári egyetem minden programja a résztvevők számára ingyenes.
A személyes részvételhez kötött napokon az egyetemre történő utazás költségeit a jelentkező fedezi.

Augusztus 3-án a Hungaroringre történő utazáshoz a különbusz díját, a Formula Student verseny belépőjegyét, valamint a messzebb lakó diákok kollégiumi szállását a Bánki Kar térítésmentesen biztosítja! Az itt-tartózkodás alatt az étkezés szintén ingyenes (augusztus 3-án egyszerű ebéd, közös vacsora, az itt alvóknak augusztus 4-én reggeli, majd mindenkinek közös ebéd).


A jelentkezés menete

A kurzusra a regisztrációs űrlap hiánytalan kitöltésével és az elfogadott adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatóval lehet jelentkezni.

Elérhetőségek és tájékoztatás: Barta Andrea; +36-30-816-3134; dh@bgk.uni-obuda.hu

Dokumentumok

Szülői hozzájáruló nyilatkozat és adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató