-

A "+Google Naptár" gombra kattintva a gmail.com-os fiókkal rendelkezők felvehetik a kar naptárát a sajátjukhoz,
így elkerülhető hogy lemaradjanak a karral kapcsolatos eseményekről, információkról.


 

 
Köszöntöm az érdeklődő olvasót az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának dékánjaként egy fiatal, de ennek ellenére komoly hagyományokkal rendelkező egyetemi kar nevében.Friss hírek

(korábbi híreinket a Hír archívumban olvashatják)

szep
19

Jubileumi Emlékkonferencia szeptember 26-án

2019. szeptember 26-án, a Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskola alapításának 50. évfordulójának tiszteletére kerül megrendezésre a következő Jubileumi Emlékkonferencia.

Az ünnepségen élet- és hithű visszaemlékezésekre kerül sor a történelmi múltról egészen napjainkig feldolgozva az épület történetét, illetve az egyes korszakok oktatásának jellegzetességeit. Az 50 éves évfordulóra várjuk minden régi és jelenlegi munkatársunkkat, a Bánkihoz kötődő prominens személyeket. A programban szerepel még egy kiállítás is a Bánki kar történetéből készült fotókkal, relikviákkal. A délután folyamán immáron 29. alkalommal kerül megrendezésre a nagy múlttal rendelkező Hagyományőrző Kupa, mely egy alternatív kikapcsolódási lehetőség, mind a hallgatók, mind az oktatók és a meghívott vendégek számára. A belső udvaron felállított sátorban zenei háttér mellett lehetőség lesz kötetlen beszélgetésekre, étel és italfogyasztásra.

PROGRAM  
   
09:30 - 10:00 Regisztráció, Meghívottak fogadása
   
10:00 - 10:10 Megnyitó, Köszöntés (252-es "Bánki Donát" terem)
  Balogh József mérnöktanár, titkárságvezető
   
10:10 - 12:00 Élet, -és hithű visszaemlékezések a történelmi múltról és jelenről
  Dr. Nagy P. Sándor főiskolai docens, oktatási főigazgató helyettes (BDGMF)
  Dr. Gáti József címzetes egyetemi docens, főtitkár, általános helyettes (BDGMF, BDMF, BMF-BGK, ÓE-BGK)
  Dr. Czinege Imre PhD. egyetemi tanár, főigazgató (BDMF)
  Dr. Palásti Kovács Béla PhD. c. egyetemi tanár, prodékán (BDMF, BMF-BGK, ÓE-BGK)
  Tóth Béláné Dr. egyetemi tanár, tanszékvezető, Tanárképző Tanszék (BDGMF)
  Dr. Gonda Gyuláné c. egyetemi docens, lektorátusvezető, Nyelvi Lektorátus (BDGMF)
   
12:00 - 12:15 Zárszó, Prof. Dr. Rajnai Zoltán egyetemi tanár, dékán (ÓE-BGK)
   
12:15 - 12:20 Fotó és történelmi emlékiállítás megnyitó (225-ös terem)
  Barta Andrea hivatalvezető, Dr. Gáti József címzetes egyetemi docens
   
12:30 - 14:00 Ebéd (255-ös terem)
   
14:00 - 22:00 XXIX. Hagyományőrző Kupa ÓE BGK (Belső udvar)
szep
17

I. Hallgatói- és Állásbörze

Kedves Hallgatók!

Szeptember 25-én kerül megrendezésre az I. Hallgatói- és Állásbörze. A rendezvény célja, hogy Ti, hallgatók mélyebb belátást nyerhessetek a Karunkon működő Hallgatói Körökbe, illetve lehetőségetek nyíljon a kint állomásozó cégek megismerésére. Számos öntevékeny kör mutatja be működésének miértjét, és természetesen csatlakozhattok is a rendezvényen ezekhez a körökhöz. A cégek különféle állásajánlatokat, szakmai gyakorlatokat hirdetnek, ahol később akár el is tudtok majd helyezkedni.

A Facebook-eseményt az alábbi linkre kattintva érhetitek el!

szep
12

Letter of Invitation - ICCECIP 2019

We are honoured to invite you to participate in the International Conference on Central European Critical Infrastructu-re Protection organised by the Óbuda University Donát Bánki Faculty of Mechanical and Safety Engineering in Buda-pest in cooperation with University of Žilina Faculty of Security Engineering Department of Technical Sciences and Infor-matics in Žilina, Slovakia, University of Defence in Brno, Czech Republic, Military University of Technology, Warsaw, Po-land, Faculty of National Security of Jan Kochanowski University in Kielce, Poland, National University of Kharkiv, Ukra-ine, Subotica Tech - College of Applied Sciences, Serbia.

The 2019 International Conference on Central European Critical Infrastructure Protection (ICCECIP 2019) will be held in Budapest, Hungary on November 18-19, 2019.

>>> further to the details

szep
10

Az NVKP kutatás-fejlesztési projekt sikeres zárása

Sikeresen zárult a "Fröccsönthető polipropilén alapú tapadást közvetítő kompozitok fejlesztése járműtechnológiai alkalmazásokhoz" című, NVKP_16-1-2016-00038-as számú projekt, amelynek célja egy olyan új vegyszermentes, környezetbarát autóipari gyártástechnológia kialakítása volt, amely az üvegre fröccsöntési folyamat fejlesztésén keresztül képes csökkenteni a környezetterhelést, csökkenti a gyártási hibaszázalékot, a gyártási költségeket és tartós, gyorsan kivitelezhető jó minőségű termékeket garantál.

Az NFKI alapból megvalósuló projektben az Óbudai Egyetem két Kara, a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar, valamint a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar konzorciumban a Richard Fritz Kft-vel, mint a konzorcium vezetőjével, továbbá a Data Press Kft-vel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, mint konzorciumi tagokkal vett részt.

Az Óbudai Egyetem kutatói a projektben olyan anyagvizsgálati kísérletsorozatot végeztek, melynek célja volt egyrészt, hogy megtervezhessék az új kompozit adalékolásának optimális paramétereit, másrészt, hogy bázisértékeket szolgáltasson az új fröccsöntési eljárással készülő termék környezeti hatás tűrőképességének vizsgálatához. A kísérletsorozat keretében meghatározták a polipropilén bázisú kompozit-család jellemző mechanikai tulajdonságait,  a környezeti hatásokra bekövetkező károsodások mértékét, valamint elvégezték a kompozit-család  elektronmikroszkópos és  komputer-tomográfiás vizsgálatát is, hozzájárulva ezzel egy új speciális kompozit fröccsöntési alapanyag kifejlesztéséhez, és egy kétkomponensű, belső nyomásvezérlésen alapuló, fröccsöntési technológia kialakításához.

A kutatási eredmények a projekt zárása kapcsán a konzorciumvezető részére átadásra kerültek, az ünnepélyes záróértekezleten pedig a kar vezetése összegezte a projekt során elvégzett feladatokat és a szerzett tapasztalatokat. Egyetemünk és Karunk célja továbbra is a kutatás-fejlesztési pályázatokban való aktív részvétel, melynek segítségével a jövőben kutató munkatársainkat, valamint a doktori-, a BSc és MSc képzésben részt vevők közül több tehetséges, a kutatás-fejlesztés iránt érdeklődő hallgatót is be kívánunk vonni.

      


Képgaléria:

  
  
 

Subscribe to ÓBUDAI EGYETEM Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar RSS